KFC Izegem moet wachten tot 90ste minuut voor verdiende gelijkmaker (1-1) op RC Gent

Sofiane Oumedjeber scoorde de oververdiende gelijkmaker. © VDB
Wouter Vander Stricht

KFC Izegem pakte een oververdiend punt op RC Gent. In een partij die door de Izegemnaars gedomineerd werd, scoorde Sofiane Oumedjeber in de 90ste minuut. Komende zondag ontvangt KFC Izegem topploeg Sparta Petegem.

Nieuwkomer Vusumuzi Nyoni werd meteen als linksachter in het team gedropt. Olivier Djerdi was geblesseerd, Leandro Depaepe kwam opnieuw tussen de palen. Jorn Vermeulen, die net als rechtsachter Karsten Delrue voor twee jaar bijtekende, startte op de bank. Net als Ruben Pyck die naar RC Harelbeke trekt.

Sofiane Oumedjeber kreeg op het Gentse kunstgras de eerste grote kans, maar schoot net naast. Aan de overkant was het wel raak toen Xavier Deschacht moederziel alleen rustig overhoeks kon binnenkoppen. Daarna dacht de thuisploeg vooral aan verdedigen, KFC Izegem domineerde de hele partij.

Dat leverde ook enkele kansen op. In het slotkwartier toonde de voor Ayron Verkindere ingevallen Ruben Pyck zich erg bedrijvig. Eerst bediende hij Opbrouck die onbegrijpelijk naast schoof. Daarna claimde Izegem een strafschop op een voorzet van Pyck. Toen de nood het hoogst was, stond Sofiane Oumedjeber op. Zijn vrijetrap verraste iedereen en ging door een bos van spelers de hoek binnen. Daarna scoorde KFC Izegem nog een tweede keer, maar een gedevieerd schot van Nyoni werd wegens buitenspel terecht afgekeurd.