KFC Izegem kiest resoluut voor jonge doelmannen (en daardoor moet keepertrainer Pieter-Jan Sabbe wijken)

Kurt Vandoorne kiest waarschijnlijk voor Izegem en verlaat zo Dirk Azou en Roel Verstraete. © VDB
Redactie KW

KFC Izegem heeft dit seizoen met Leandro Depaepe en Daan Ronse twee jonge doelmannen, volgend jaar komt daar al zeker Olivier Djerdi (SW Harelbeke) bij. “Wij geven hen de kans, maar willen hen ook extra begeleiden. Onze keepertrainer Pieter-Jan Sabbe heeft ook bij andere clubs verplichtingen en kan zich niet volledig voor ons vrijmaken, dus kiezen wij voor iemand anders”, zegt voorzitter Paul Seynaeve. En die iemand anders wordt zo goed als zeker Kurt Vandoorne van FC Gullegem.

“Het is voor 90 procent rond, maar nog niet voor 100 procent dus”, zegt preses Paul Seynaeve over de deal met Kurt Vandoorne. De ex-doelman van KV Kortrijk vervult de functie van keepertrainer al enkele jaren bij FC Gullegem.

Bij KFC Izegem zou hij dan moeten samenwerken met erg jonge doelmannen. “Een bewuste keuze, we willen die jonge gasten een kans geven. Uiteraard maken zij wel eens een foutje, maar dat maakt deel uit van hun leerproces. En wij willen in hen investeren door iemand te halen die constant met hen bezig is. Iemand die dus op iedere training aanwezig kan zijn en ook bij de opwarming voor de wedstrijden.”

Keepertrainer Pieter-Jan Sabbe in actie.
Keepertrainer Pieter-Jan Sabbe in actie.© Lode Blomme

“Pieter-Jan Sabbe is ook nog actief bij VV Coxyde, hij kan maar op één plaats tegelijk zijn. Wij waren zeker tevreden over zijn werk, maar hij kan zich nu éénmaal onvoldoende vrijmaken om te doen wat wij verwachten voor onze jonge keepers.”

(WVS)