KFC Aarsele aast met nieuwe trainer op eerherstel in vierde provinciale

Bovenaan v.l.n.r. Steven D'Haene, Nicky Vandekerckhove (beloftetrainer), Luc Deserranno (trainer), Jan De Brabandere, Rudi De Meyer, Kurt De Poortere, Dirk De Smul. Onderaan v.l.n.r. Lander Van Luchene, Jeffrey Beernaert, Sébastien Clinckemaillie, Thomas Vanderbeke, Stijn Labeeuw en David Labeeuw. © WME
Redactie KW

KFC Aarsele kon vorig seizoen de degradatie uit derde provinciale niet vermijden. Dit seizoen aast blauw-rood op eerherstel in vierde provinciale.

“We willen weer goed sportief meedraaien”, start secretaris Kurt De Poortere zijn verhaal. “Ik vrees echter dat het niet gemakkelijk zal worden. Het is moeilijk om in te schatten hoe het zal lopen in vierde provinciale C. We hadden dat vorig desastreus seizoen echt niet verwacht. We hadden absoluut geen rekening gehouden met een degradatie.”

De ontgoocheling was dan ook heel groot. “Door de vroegtijdige stopzetting van de competitie kregen we sportief de kans niet meer om ons nog te redden. Al van in het begin liepen we wat achter de feiten aan. Ik hoop dat we die ontgoocheling vlug van ons kunnen afschudden. We weten na de vele seizoenen in derde provinciale ook niet hoe er in vierde provinciale gevoetbald wordt. Toch moeten we de ploeg zo vlug mogelijk weer op het juiste spoor krijgen.”

Nieuwe, ervaren trainer

“Om dat te bewerkstelligen, kozen we voor Luc Deserranno als trainer”, vult sportief verantwoordelijke Dirk De Smul aan. “Hij heeft een lange staat van dienst in de hogere provinciale afdelingen. Met zijn tonnen ervaring moet hij er ons weer bovenop kunnen helpen. “

Luc Deserranno zag Aarsele het afgelopen seizoen na de winterstop enkele malen aan het werk. “Het was vooral aanvallend dat het gewoon niet liep. Met een echte goaltjesdief was Aarsele nooit in de problemen gekomen. Hun voetbal was goed tot aan de zestien, maar dan stokte alles. Mijn eerste doel is nu om de gedrevenheid erin te slijpen. De spelers mogen ook niet meer terugdenken aan vorig seizoen.”

Beloftevolle jongeren

“Ik maak altijd concrete afspraken en ik wil dat iedereen zich daaraan houdt. De meeste spelers zijn gebleven en er kwamen enkele goede versterkingen bij. Ik zag ook enkele beloftevolle jongeren aan het werk die ik wil klaarstomen voor het eerste elftal.”

Luc Deserranno hecht veel belang aan de voorbereiding. “Tijdens die periode wil ik een hechte groep vormen. Vierde provinciale ken ik niet zo goed, want in het verleden had ik hogere ploegen onder mijn leiding zoals FC Tielt, HO Wingene, FC Wakken, KVC Wingene, VV Tielt, Beernem, Aalter en Oostrozebeke.”

Nadat hij zelf opstapte bij Oostrozebeke, had de nieuwe trainer gezegd dat hij zou stoppen. “Op de vraag van Aarsele heb ik toch ja gezegd en ik voel weer de volle goesting om er tegenaan te gaan. De club heeft geen eisen gesteld qua ambities, maar in heel mijn carrière stelde ik altijd doelen voorop. Waarom zouden we niet mikken op de strijd om een eindrondeticket?” (FBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier