Kevin De Bruyne zou Romelu Lukaku nog een tweede kans gunnen

Ook wij hebben een ‘Kevin De Bruyne’ in onze gelederen. Hij werkt en woont nu in Middelkerke, maar is afkomstig van Lendelede. Hij laat zijn licht schijnen over het EK voetbal en onze Rode Duivels.

© BELGA

“De wedstrijd tegen Italië werd een afknapper. Vooral de eerste helft waren we nergens, de tweede helft kon er nog mee door, maar het mocht dus niet meer baten. Mijn naamgenoot en Hazard speelden geen goede wedstrijd, maar wat dan te zeggen van Witsel. Misschien kan Dembelé daar eens zijn kans krijgen. Je zag ook dat de Italianen geen druk zetten op Ciman en die stond daar dan met de bal. Daarom zou ik het een goede zaak vinden mocht Meunier starten, hij heeft aanvallend toch meer in zijn mars. Ik zou ook Nainggolan aan de kant laten en Mertens voorin zetten. Daardoor zouden er meer voorzetten vanop de flanken komen. Net daarom zou ik Romelu Lukaku ook nog laten staan. Hij zal sowieso geprikkeld zijn door zijn mindere match. Maar het ziet er naar uit dat de bondscoach hem op de bank zal laten starten.”

“Op dit EK heb ik nog een enkele ploeg zien schitteren”

“De kritiek op Wilmots is misschien wat overdreven. Akkoord, ze speelden ook al niet voortreffelijk in de voorbereiding op dit EK, maar ik heb nog geen enkele ploeg echt zien schitteren. Ook Duitsland kon bijvoorbeeld nog niet imponeren. Het is makkelijk kritiek te uiten. Maar het is wel zo dat we meer als een blok moeten spelen. Dat zal tegen Ierland nodig zijn, die mannen zullen er zeker hun hoofd voor leggen. De match tussen Ierland en Zweden was ook ‘geen vetten’. Maar het blijft voetbal, we zullen op onze hoede moeten zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.