Kevin De Bruyne geopereerd aan oogkas

De Bruyne viel tijdens de Champions League-finale uit met een oogkasblessure.© Getty Images
De Bruyne viel tijdens de Champions League-finale uit met een oogkasblessure.© Getty Images
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Rode Duivel Kevin De Bruyne onderging eerder vandaag een kleine medische ingreep aan de oogkas. De Bruyne viel tijdens de Champions League-finale geblesseerd uit na een stevige ingreep van Rüdiger. De middenvelder verliet toen in tranen het veld, met een breuk aan de neus en de oogkas. De operatie van net geen twintig minuten heeft geen invloed op het verloop van zijn EK.

Het was bondscoach Martinez die de pers inlichtte over de blessurebehandeling van De Bruyne. “De operatie heeft geen invloed op zijn herstel. Wellicht zal hij zelfs geen beschermend masker moeten dragen tijdens de wedstrijden,” verduidelijkte Martinez. “Hij sluit op maandag aan met de groep. Waarschijnlijk zal de eerste groepswedstrijd tegen Rusland te vroeg komen. We bekijken het dag per dag.”

Ook over die andere geblesseerde, Eden Hazard, had de bondscoach hoopvol nieuws: “Eden loopt hier met een glimlach rond. Zowel op medisch als fysiek vlak is hij in orde. Hij zal wellicht niet starten morgen, maar het is wel de bedoeling dat hij minuten maakt en de match zal beëindigen.” Thierry Henry, die recent terug aangesteld werd als T3, komt dinsdag toe op het basiskamp van de Rode Duivels.

Defensie vol oudjes

Op zondagavond spelen de Rode Duivels hun laatste oefenpartij alvorens het echte werk begint. Misschien kiest Martinez achterin dan voor het ervaren drietal Alderweireld, Vertonghen en Vermaelen. Hun leeftijd roept wel eens vraagtekens op, maar de bondscoach ziet er enkel de voordelen van in.

“Moesten we in al onze linies zo veel ervaring en caps hebben als achterin, dan had deze ploeg helemaal geen coach nodig.” Ook Toby Alderweireld zelf maakt zich geen zorgen. “We speelden al een tijdje niet meer met onze type-verdediging,” gaf de verdediger van Tottenham mee. “Maar we weten heel duidelijk wat we moeten doen. We moeten overigens nog niet pieken. We hebben vertrouwen in onszelf.”

Vertrouwen heeft Alderweireld ook in de brede kern, die zal nodig zijn om de blessures op te vangen. “Het is al iets langer bekend dat we Witsel zullen missen. De kans bestaat dat we misschien ook De Bruyne en Hazard moeten missen. Het is nu eenmaal hoe we ervoor staan en dat moeten we oplossen. Als team kunnen we namelijk heel veel opvangen. Het is nu aan andere spelers om op te staan. Tegen Kroatië moeten we beter doen dan donderdag tegen Griekenland.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.