https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kern van KSKV Zwevezele A is zo goed als compleet: “Uitkijken naar matchen”

Secretaris Francky Vanlerberghe fungeert nu ook als afgevaardigde. (foto WD)
Secretaris Francky Vanlerberghe fungeert nu ook als afgevaardigde. (foto WD)
Redactie KW

KSKV Zwevezele heeft drie fanionploegen in competitie. De A-ploeg speelt in tweede amateur, de B-ploeg in tweede provinciale en de damesploeg in eerste nationale. Opmerkelijk voor de kleine deelgemeente van Wingene. Het betekent ook dat er veel werk ligt op de plank van secretaris Francky Vanlerberghe.

“Inderdaad, er is heel wat te doen voor mij”, bevestigt secretaris Francky Vanlerberghe. “Dat wist ik ook toen ik een jaar geleden overnam van Lieven Huys, de huidige burgemeester van Wingene. Dat mijn eerste seizoen als secretaris zo zou verlopen, was het minste van mijn gedachten. We speelden slechts drie wedstrijden waarin wij verloren tegen Ninove, wonnen van Petegem en gelijkspeelden tegen Harelbeke. We waren dus redelijk gestart in wat een memorabel seizoen zou worden.”

“De pandemie zorgde ervoor dat het bij die drie wedstrijden bleef. Maar wat mij en nog veel anderen vooral bijblijft, is dat we moesten afscheid nemen van afgevaardigde ‘opa’ Hugo Louwyck. Hij was al een tijdje ziek. Ik sprong in voor hem en neem nu die taak ook op mij. Opa was heel belangrijk voor de club. Aimabel, nuchter en vooral een realist die een juiste blik had op een wedstrijd. Was het niet goed, dan zei hij dat ook. Hij was geliefd bij iedereen die betrokken was bij het Zwevezeelse voetbal.”

Toekomst

“In de voorbereiding op het nieuwe seizoen is er heel wat gebeurd. Zes spelers verdwenen uit de kern: Stijn De Smet is gestopt en Vincent Provoost verkast naar de B-ploeg. Tibo Van De Velde, Arne Emanneel, Klaas De Rock en Emiel Martens zochten andere oorden op. Nieuwkomers zijn Stan Braem (Oostkamp), Jarne Jodts (Gullegem), Dimi Carré (Deinze) en Sofiane Oumedjeber (Mandel). Trainer Hans Cornelis houdt het bij een kern van 20 spelers dus kijken we uit naar nog twee spelers. Er circuleren enkele namen, maar daarover later meer. Er is ook een nieuwe teammanager: Jo Verkest, de gekende T2 van Danny Laevens.”

“We begonnen al bijna halfweg mei met trainen op maandag op het kunstgras van Ruddervoorde en op donderdag in Sint-Kruis. Dat is nodig, want in juni stonden twee wedstrijden op het menu. Aanvankelijk was er een wedstrijd tegen Cercle Brugge, maar trainer Yves Vanderhaeghe heeft die afgebeld. De galamatch tegen KV Oostende is op 26 juni om 16 uur. De supporters van beide ploegen zullen hun team kunnen aanmoedigen. Ik denk dat iedereen daar naar uitkijkt na een lange tijd zonder hun geliefde sport.”

(WDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.