Kenny Santy is de nieuwe teammanager van KSV Roeselare

Kenny Santy: de nieuwe teammanager van KSVR. (Foto GD)
Redactie KW

KSV Roeselare gaat dit seizoen met een jonge en ambitieuze teammanager aan de slag. De 29-jarige Kenny Santy uit Zuienkerke volgt er Olivier De Cock op, wiens contract niet verlengd werd.

Met Kenny Santy (29) koos KSV Roeselare niet meteen voor een klinkende naam uit de voetbalwereld, maar de nieuwe teammanager wil snel bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is en een belangrijke rol kan spelen bij de club uit eerste klasse B. “Ik werd geboren in de Westhoek, maar mijn familie verhuisde al snel om professionele redenen naar Menen”, stelt Kenny zichzelf voor.

Mijn vader speelde in het amateurvoetbal bij meerdere clubs uit de grensstreek, zoals Moeskroen, Aalbeke en Rekkem. Als enig kind was het dan ook normaal dat ik de voetbalmicrobe van hem erfde.”

Een verleden bij KSVR

Ik startte als voetballer bij het ondertussen ter ziele gegane Toekomst Menen en vervolgens trok ik naar WS Lauwe, waar ik door de jeugdscouts van KSV Roeselare opgemerkt werd. Maar uiteindelijk was ik niet de hoogvlieger die iedereen verwacht had. Ik keerde terug naar WS Lauwe en speelde daar als aanvaller in het eerste elftal.”

“Daarna vertrok ik naar KFC Lendelede, waar ik na een zware blessure de voetbalschoenen aan de haak moest hangen. Ik hield te veel van het spelletje om het plots volledig links te laten liggen en zocht nieuwe uitdagingen in de voetbalwereld”, aldus Kenny Santy.

Studies aan Johan Cruyff Instituut

“Ik had lichamelijke opvoeding gestudeerd in Torhout en daarna volgde ik drie jaar sportmanagement gevolgd aan het Johan Cruyff Instituut in Amsterdam. Een studie die ik gedeeltelijk via afstandsonderwijs kon afmaken. Jeugdtrainer worden was de volgende stap. Ik begon met één seizoen bij KSV Roeselare, trok dan voor drie seizoenen naar Zulte Waregem en na een korte passage bij de dames van Club Brugge kwam ik bij de jeugd van Cercle Brugge terecht.”

Vorig seizoen was ik dan aan de slag als assistent bij de beloften van Knokke FC“, aldus Kenny, die de voorbije vier jaar bij BNP Paribas Fortis werkte als beleggingsadviseur in het kantoor in Loppem. Vandaag, vrijdag, trok hij daar de deur achter zich toe om aan zijn nieuwe taak bij KSV Roeselare te beginnen.

“Ik kon geen neen zeggen tegen dergelijk voorstel, dit is een droom die in vervulling gaat”

“Hoe ik bij KSVR terecht kom? Korte tijd geleden kreeg ik een telefoontje van Ann Vanpoucke en voorzitter Yves Olivier met een uitnodiging voor een gesprek. Ze legden mij daarin de toekomstvisie van de club uit, waarin ze voor mij een functie als teammanager zagen. Het plan was heel duidelijk. Ik heb hen snel een positief antwoord gegeven. Ik kon geen neen zeggen tegen dergelijk voorstel, dit is een droom die in vervulling gaat.”

Ik tekende een contract van onbepaalde duur en bereid me nu voor op mijn aanstaande taak bij de club, waar ik straks een voortrekkersrol wil spelen. Ik moet als verbindingsman tussen het bestuur, de technische staf en de spelers kunnen fungeren. Ik wil dat we in alle situaties – ook bij conflicten – een blok vormen.”

Het is ook mijn taak om de randzaken van het voetbal op mijn schouders te nemen. Ik ben iemand die graag zijn verantwoordelijkheid neemt en moeilijke zaken niet uit de weg gaat”, besluit Kenny, die op donderdag 20 juni start in zijn functie als teammanager.

(FBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.