Kelderploeg Diegem geen partij voor snedig Mandel United

Janis Coppin scoorde een hattrick. © (Foto Bart)

Na 90 minuten flikkerde er een 5-1-eindstand op het scorebord.

Van bij de start slaagde Mandel United erin om meteen een licht overwicht af te dwingen zonder echt gevaarlijk te zijn. Het bezoekende Diegem hield zijn verdediging erg gesloten en nam geen enkel risico. Mandel bleef maar zoeken naar een opening en het duurde tot de 37e minuut vooraleer Mandel United de score kon openen. Dat gebeurde op vrijschop op 20 meter van het doel: op aangeven van De Oliviera kon Janis Coppin met een heerlijke kopstoot doelman Michiels verrassen. De 1-0 was meteen ook de ruststand.

Het waren de bezoekers die het vinnigst uit de kleedkamers kwamen. Zij versierden meteen een eerste kans maar doelman Laleman gaf geen krimp. Mandel liet echter niet begaan en koos meteen voor de tegenaanval. In de 49e minuut was Clyncke heel dicht bij een tweede doelpunt maar Michiels redde. De wedstrijd leek gekanteld en Mandel koos nu volop voor de aanval. Diegem kon het tempo niet langer aan en United sneed door de Diegemse verdediging.

De thuisploeg bleef kansen scheppen en een tweede doelpunt hing in de lucht. Dat kwam er in de 62e minuut toen Lorthiois keihard uithaalde en de bezoekende doelman zijn pegel moest lossen, maar een goed gevolgde Coppin maakte zijn tweede van de match: 2-0. Mandel United was gelanceerd en ging op zijn elan door met in de 66e minuut de 3-0 van Coppin op aangeven van Clyncke. Twee minuten later zorgde de pas ingevallen Leroy met een heerlijke schepbal voorde 4-0. De honger van de thuisploeg leek even gestild en Mandel nam wat gas terug. De wedstrijd leek gespeeld maar dat was buiten Michiel Clyncke gerekend die een voorzet van Leroy kon verzilveren in de 82e minuut: 5-0. Op vijf minuten voor affluiten slaagden de bezoekers erin om via Dieter Charlier de eerredder te scoren.

Kort samengevat een eerder zwakke eerste helft maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door een meer dan genietbare tweede helft.