KEG Gistel gaat door zonder eerste ploeg

Voorzitter Johan Dierendonck gaf uitleg over nieuw beleid bij KEG Gistel.© FRO
Voorzitter Johan Dierendonck gaf uitleg over nieuw beleid bij KEG Gistel.© FRO
Redactie KW

Woensdagavond organiseerde het nieuwe bestuur van voetbalclub KEG Gistel op de tribune van stadion De Kegge een algemene vergadering voor leden en supporters. Het doel was om nog meer mensen te sensibiliseren voor het nieuwe concept, met nadruk op een gezonde jeugdwerking voor de 180 jeugdspelers.

Voorzitter Johan Dierendonck lichtte het beleid toe van het nieuwe bestuur dat nu al uit acht mensen bestaat. “Hoofddoel is het verder bestaan van de club te garanderen en onze 180 jeugdleden de kans geven om verder in eigen stad te blijven voetballen”, opende Dierendonck. “We beseffen dat we veel werk en organisatie voor de boeg hebben en daarom rekenen we op de steun van alle leden en fans. We willen vooral leren, groeien en een stevige basis opbouwen. Daarom starten we met een overgangsjaar zonder eerste ploeg. We begrijpen dat jongens, en ouders, die al eens geproefd hadden van de eerste ploeg, ontgoocheld zijn. We hopen dat ze aan boord blijven, een jaartje geduld kunnen oefenen, om dan tijdens het seizoen 22-23 sterker voor dag te komen met de hele club, en met een eerste ploeg. Er is gelukkig interesse om ons project te steunen. We zijn zeer gelukkig en fier dat KEG een positieve doorstart zal kunnen nemen, met een propere lei.”

Bereid gratis te spelen

Steve Deprez, woordvoerder van een aantal jeugdspelers U21, die vorig seizoen geproefd hadden van vierde provinciale, betreurde het feit dat er geen eerste ploeg komt. “Het is positief dat KEG Gistel nog bestaat. We begrijpen echter niet waarom KEG een nieuwe start neemt zonder eerste ploeg. Daarmee mist de club een vlaggenschip, de nodige aantrekkingskracht. De spelers zijn bereid gratis te spelen en de wedstrijden te organiseren, met kantine. Toch krijgen we een veto. Dat doet pijn en het is dus logisch dat enkele jongens de club zullen verlaten.” (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten