Keeperschool Goalies gaat met succes van start: “Heb zelfs kinderen moeten weigeren”

Davy Lammertijn. © WD
Redactie KW

Al zeven jaar leidt Meulebekenaar Davy Lammertijn jeugddoelmannen, jongens en meisjes, op. Het licht werd op groen gezet om opnieuw jeugdtrainingen te mogen organiseren. Bij Goalies kunnen ze dus weer ballen vangen.

“De opstart was een enorm succes. Ik heb zelfs enkele kinderen moeten teleurstellen. Het was heel vlug volzet met jongens en meisjes”, verduidelijkt Davy Lammertijn. “Iedereen heeft lang thuis gezeten en het is duidelijk dat ze allemaal ballen willen pakken. We werken met drie leeftijdsgroepen en volgens kwaliteit ook. Dat laatste begint bij de allerkleinsten U5, U6 tot en met U16. Er komen ook spelers van buiten onze provincie. Zo komt er een 16-jarige die bij Anderlecht speelt en ook een meisje van AA Gent. Die willen ook wat trainen en krijgen bij ons daar de kans toe.”

“Ik beschik ook over enkele assistenten die allerlei specifieke oefeningen voor doelmannen aanbieden. Ook was er vraag van oudere doelmannen om te mogen komen trainen. Zo kwam Red Flame Diede Lemey vorige week langs. Zij stond onder de lat bij Anderlecht en is nu prof bij Atalanta Bergamo in Italië. Ook haar broer Jaron, die als doelman bij Jong Zulte actief is, kwam hier een balletje pakken.”

Opvolging verzekerd

“Zelf begon ik bij SV Pittem om daarna doelman te zijn bij KFC Meulebeke”, maakt Davy Lammertijn duidelijk. “Daarna speelde ik nog met Ingelmunster in derde nationale. Het voetbal kreeg ik mee van vader Eddy die debuteerde als libero bij rood-wit. Ook bij mij is er opvolging. Dochter Faye is er zestien en is eveneens keeper. Vorig seizoen speelde zij bij AA Gent en stond ze in doel bij de Red Flames U16. Nu maakte ze een transfer naar OH Leuven en gaat ze studeren aan de topsportschool Leuven. Het is nog afwachten of ze dan nog bij de Red Flames kan spelen bij de U18. Ondertussen helpt ze mee de trainingen in goede banen te leiden bij Goalies.”

Lachende gezichten

Hulp is in deze tijden zeker nodig om aan alle veiligheidsvoorwaarden te kunnen voldoen en het vele trainingsmateriaal te plaatsen. Niet makkelijk dus, maar het doet deugd om zoveel lachende gezichten te zien bij de spelers, hun ouders en ook mijn assistenten na een lange periode zonder voetbal.” (WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier