KBVB roept supporters op er een voetbalfeest van te maken

© BELGA
Redactie KW

De Koninklijke Belgische Voetbalbond lanceerde een oproep aan de supporters van beide ploegen om er zondagavond in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion een echt voetbalfeest van te maken.

“21 jaar na de vorige is de Bekerfinale tussen Club Brugge en RSC Anderlecht opnieuw een historisch moment voor het Belgisch voetbal. Het wordt dan ook ongetwijfeld een duel vol emotie en op het scherpst van de snee. Ondanks deze gezonde rivaliteit roepen we samen met alle betrokkenen de supporters op om er een echt voetbalfeest van te maken. We hebben er alles aan gedaan om voor de wedstrijd in de supportersdorpen en tijdens de match in het stadion voor de 45.000 supporters een unieke beleving te creëren”, klonk het in de mededeling van de KBVB.

Bijna heel België leeft naar de Bekerfinale toe, maar toch worden er zondag mogelijk zware rellen verwacht in Brussel. De politie heeft intussen al ongeziene maatregelen genomen om de orde te handhaven en de supportersgroepen uit mekaar te kunnen houden. “We hopen van harte dat de sportieve passie van nagenoeg alle echte supporters dan ook de mogelijk negatieve bedoelingen van enkelingen zal overstemmen”, aldus de Belgische bond. “We vragen ook, met aandrang, en in het belang van iedereen, om na de wedstrijd in de tribunes te blijven zodat de bekerhuldiging veilig en vlot kan verlopen. Club Brugge, RSC Anderlecht, de KBVB en Stad Brussel wensen jullie zondag een fantastische voetbaldag toe!”

(Belga)