KBVB en Pro League veroordelen racistische gezangen van Brugse fans

© BELGA
Redactie KW

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League veroordelen de racistische gezangen van de Brugse fans, donderdag aan het adres van Standard-speler Paul-José Mpoku en zondag aan het adres van Charleroi-speler Francis N’Ganga, en slaan de handen in elkaar in de zoektocht naar oplossingen.

“Ook al is het een fenomeen dat in heel Europa moeilijk te bekampen is, racisme op de voetbalvelden is onaanvaardbaar. Het druist in tegen onze waarden en ik zal er als voorzitter persoonlijk op toezien dat we oplossingen vinden. Hier moet een einde aan komen”, aldus Gérard Linard, voorzitter van de KBVB. Het Bondsparket vervolgde Club Brugge alvast voor de spreekkoren tegen N’Ganga.

Al vindt Pierre François, CEO van de Pro League, dat niet de beste maatregel. “Een boete opleggen aan de clubs is voorlopig nog geen efficiënte maatregel gebleken“, aldus François. Het management van de Pro League werkt aan een reeks maatregelen die toegevoegd zouden kunnen worden aan het interne reglement. Op 20 februari zal de Raad van Bestuur zich daarover uitspreken. “We blijven onze clubs vragen om racisme te bestrijden. Het lijkt me dan ook logisch dat we komaf maken met deze negatieve reeks. We moeten afrekenen met dergelijke spreekkoren.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier