KBC Kortemark grijpt meteen leiding in eerste nationale minivoetbal

Redactie KW

Vrijdagavond vond de eerste speeldag plaats in het VMF-minivoetbal. Een overzicht.

In eerste nationale zitten na de degradatie van Oostkamp maar twee West-Vlaamse clubs meer. Traiteur Neerhof Kortrijk verloor voor eigen volk met 4-8 van vicekampioen SS Deftinge. Kortemark deed meteen een stuk beter. Het ging met 3-8 winnen in Maldegem en deelt nu met drie clubs de leidersplaats.

Oostkamp, dat dus uit eerste degradeerde vorig seizoen, begon met een 3-3-gelijkspel bij De Lelie Drongen aan de nieuwe voetbaljaargang. Die andere nieuwkomer, Cappuccino Waregem dat vorig seizoen de titel pakte in derde nationale, bewees meteen om een aanwinst te zijn op dit niveau: het won met liefst 12-6 van Assenede. Ook WDP Rollegem begon knap met een 4-9-zege bij Nederename.

In derde nationale won MVV Waregem met 7-9 bij Erwetegem II en ook Brugge zegevierde in het West-Vlaams duel met Ardooie (6-4). Zedelgem ging met de billen bloot tegen Merelbeke II (1-10).

In vierde nationale A ten slotte wonnen Desselgem, Rollegem II en MVV Waregem II hun openingswedstrijd. Kortemark II en Ingelmunster verloren terwijl Eernegem en Oostkamp II de punten deelden in hun onderling duel. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier