Karige maar verdiende winst voor Mandel United

Mandel United speelde zaterdag tegen RC Harelbeke. Er was bijzonder veel volk komen opdagen voor deze streekderby.

Bij een buitentemperatuur van om en bij de 8 graden genoten de massaal opgekomen supporters van beide ploegen van een genietbare pot voetbal die pas op de 81ste minuut beslist werd door invaller Jamaique Vandamme. Al bij al was de thuisploeg de betere ploeg maar het verzuimde zijn vele kansen te verzilveren zodat het er naar het einde toe naar uitzag dat het duel op een gelijkspel zou uitdraaien maar gelukkig voor de thuisploeg besliste invaller Vandamme daar anders over.

Van bij de aanvang van de wedstrijd probeerde de thuisploeg druk te zetten op de bezoekende verdediging en er kwamen ook kansen met op de 7de minuut een knap schot van Seignez vlot gepakt door doelman Degrendele. Gedurende de eerste helft bleef Mandel United licht overwicht behouden. Harelbeke stak af en toe de neus aan het venster maar hun aanvallen waren meestal zonder gevaar.

Op het half uur kreeg Mandel nog een mooie kans op een snelle counter maar het schot van Coppin werd van de lijn geveegd. Nog voor de rust noteerden we een verre poging van Seignez maar de bezoekende doelman was alert.

In de tweede helft herhaalde zich hetzelfde scenario. De thuisploeg was dominant en wist kansen te scheppen maar afmaken was voor Lorthiois en Beyens een brug te ver. Toen beide ploegen zich al min of meer verzoend hadden met een gelijkspel kwam daar verandering in toen Leroy gewisseld werd voor Jamaique Vandamme. Ook Seignez werd nog gewisseld voor Joos Mackim. De doorgevoerde wissel bleken succesvol want op de 81ste minuut kon op voorzet van Ruben Pyck de ingevallen Vandamme met een heel knap schot de bezoekende doelman Degrendel verrassen 1-0.

De wedstrijd leek gespeeld en de thuisploeg beperkte zich tot een tiental minuten controle voetbal. Al bij al een verdiende overwinning op basis van de gecreëerde kansen.

(JC)

Opstelling Mandel United: Laleman, Mulliez, Bailly, Lorthiois, Leroy, Raes, Seignez, Pyck, Beyens,Tamsin en Copping. Wisselspelers Joos, Vandamme en Van Marcke.(Julien Cluyse)