Karen Lagae (Dames VV Koekelare): “De derde plaats zou een bekroning zijn”

Karen Lagae kwam over van KDC Ruddervoorde. © Foto Coghe
Redactie KW

De 28-jarige Karen Lagae zette in het tussenseizoen de overstap van KDC Ruddervoorde naar VV Koekelare en ze beklaagt het zich niet.

“De sfeer bij onze ploeg is uitstekend en dat vertaalt zich in goede resultaten. We mikten bij het begin van het seizoen op een plaats in de top vijf en met een derde plaats op dit moment doen we toch iets beter dan verwacht. Tegen Lowingen ging het vlot, ik had als linksachter een rustige namiddag. Dat mag ook wel eens”, lacht Karen. “Dit was onze grootste overwinning tot nu toe dit seizoen en ik was op een gegeven moment zelfs de tel kwijt. In onze reeks zijn Harelbeke en Bredene buiten categorie en het zal tussen die twee gaan voor de titel. We hopen natuurlijk die derde plaats vast te houden.”

“Dit was onze grootste overwinning tot nu toe dit seizoen”

“Volgende speeldag moeten we trouwens op bezoek naar Bredene, de tweede in de stand, waartegen we thuis 2-6 verloren. Maar in het voetbal weet je natuurlijk nooit en misschien hebben we wel een goede dag en zorgen we weer voor een uitschieter. Dat zou niet de eerste keer zijn dit seizoen want wij zijn de enige ploeg die kon winnen tegen Harelbeke, de autoritaire leider. Het zijn de enige verliespunten die ze moesten toestaan en dan op nog eigen veld! De week nadien moeten we dan tegen rechtstreekse concurrent Westhoek, dat nu een schamel puntje minder heeft en daar hebben we wel iets tegen recht te zetten. Het is dus niet zo dat de rest van de competitie een wandelingetje door het park zal worden om onze derde plaats vast te houden. Het verdict zal wellicht pas op de laatste speeldag vallen. In ieder geval, mochten we er in slagen om die derde plaats vast te houden dan zou dat een prachtige bekroning zijn voor ons seizoen.” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.