Karen Clibouw en Cerkelladies treffen ‘zwarte beest’ KFC Moerkerke

Redactie KW

Cerkelladies Brugge A speelt zondag een derby tegen KFC Moerkerke. De thuisploeg doet er goed aan om deze match te winnen om hun ambitie waar te kunnen maken, namelijk een plaats zo dicht mogelijk bij de top vijf.

Cerkelladies Brugge A, dit seizoen onder leiding van trainer Dwight Maes, vertoeft momenteel al een aantal weken in de buik van het klassement. “In de heenronde hebben we wat stomme punten laten liggen en zijn nu zeker van plan om dit in de terugronde recht te zetten”, klinkt Karen Clibouw vol vertrouwen. “Ook al omdat we in een goede flow zitten. Het samenspel is aan het verbeteren. We zijn zeker van plan om nog enkele plaatsen te stijgen. Hopelijk lukt dat ook.”

Karen Clibouw (32) uit Sint-Kruis begon op negenjarige leeftijd te voetballen en op haar zestiende koos ze voor Cerkelladies. “Bij de jeugd speelde ik bij de jongens van Zerkegem en de meisjes van Kuurne”, vertelt ze. De Brugse middenveldster was het voorbije weekend in actie op bezoek bij Avelgem. Cerkelladies won met 2-3 en Karen scoorde de gelijkmaker bij 1-1. “Aan de rust stonden we nog gelijk en in de tweede helft legden we een paar goede combinaties op de mat wat resulteerde in twee goals. Op het einde werd het nog wat spannend doordat zij ietwat ongelukkig tegen scoorden. Uiteindelijk konden we die krappe voorsprong vasthouden. Een verdiende zege.”

jarenlange ervaring

De Cerkellady pikt geregeld een doelpunt mee en met haar jarenlange ervaring kan ze de jonge groep nog heel wat bijbrengen. “Ik ben niet de kapitein van de ploeg, maar gezien mijn positie kan ik het team sturen als dat nodig is.” En trainer worden op termijn? “Ik heb daar nog niet echt bij stilgestaan of over nagedacht, maar wie weet, ooit.”

Cerkelladies speelt zondag op de Gulden Kamer tegen Moerkerke. “Het is voor onze ploeg een beetje speciaal. Wij hebben de neiging om tegen hen wat stress te hebben, wat eigenlijk niet nodig is. We zijn een ploeg met kwaliteiten. Ik weet niet aan wat het ligt. Onze tegenstander komend weekend is zeker haalbaar, maar het lukt ons niet altijd. Het is precies of Moerkerke ons zwart beest is. Wij laten het tegen hen na om ons eigen spel te spelen.” (ACR)

Zondag 12 januari om 14 uur: Cerkelladies Brugge KFC Moerkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier