In een laatste overleg via Zoom-meeting met Frans als voertaal toonden de mogelijke investeerders - een grote speler op de wereldmarkt van het voetbal - wel degelijk interesse in KSV Roeselare. "Het overnemen van de club op zich was geen probleem. Ook de bondsschulden ophoesten was op zich geen groot euvel. Die bondsschulden zouden om en bij de 500.000 euro bedragen, maar het is moeilijk om die vast te stellen omdat er nog wat zaken hangende zijn. De investering wilde de geïnteresseerde partij wel maken, maar het is de sportieve sanctie die uiteindelijk de doorslag zal geven. Een investering van 2 miljoen euro doen om daarna in tweede afdeling te gaan spelen - vierde klasse zoals zij dat zien - is natuurlijk een grote som."

Negen punten aftrek

KSV Roeselare zou immers na dit seizoen - mocht het geen kampioen spelen - een reeks moeten zakken en dan aan het nieuwe seizoen te starten met een negen punten aftrek. "Om dan nog eens twee miljoen op te hoesten om weer in eerste nationale te geraken en vervolgens nog een derde keer geld te investeren om op het beoogde niveau van eerste klasse B te geraken, leek de horde te veel. Hopelijk ben ik verkeerd, maar ze zouden me binnen enkele uren hun definitieve besluit kenbaar maken." Even na middernacht ontvingen we van trainer Karel Fraeye een sms. "Het is definitief einde verhaal."

"Er zijn ook nog procedures hangende tegen Jolan F. en Dhr. Diederiek Degryse" - curator Yves François

De fans klampen zich misschien nog vast aan een strohalm, maar de kans is dus groot dat de spelersgroep van KSV Roeselare deze middag het slechte nieuws te horen krijgt. "Ik ga sowieso naar de club. Het faillissement was al uitgesproken en als de overname niet doorgaat, zal ik moeten beginnen met de afhandeling. Dat betekent dat alle activa van de club zullen worden opgelijst om de schuldeisers te vergoeden. Er zal wat tijd over gaan, want er zijn ook nog enkele procedures hangende tegen Jolan F. en dhr. Diederiek Degryse die hun beslag moeten krijgen."

De spelers krijgen na een faillissement in principe hun vrijheid en kunnen daarna aansluiten bij een andere club. Maar of dat aan dezelfde voorwaarden zal zijn als de vaak riante contracten die ze bij KSVR 2.0 hadden ondertekend, is maar de vraag.

Wat met de jeugd?

En wat met de jeugd. "Zij vallen natuurlijk jammer genoeg ook onder het faillissement. Eens dat afgehandeld is kunnen ze eventueel het stamnummer overnemen. Maar van die regelgeving van het jeugdvoetbal ben ik niet echt op de hoogte."

Bij de jeugd van KSV Roeselare - waar de voorbije twee speeldagen waren uitgesteld - houdt men het nieuws ook angstvallig in de gaten. Er was ondertussen ook een nieuwe vzw opgericht en de jeugdteams konden met toestemming van het Roeselaarse stadsbestuur verder trainen. De resterende 200 jeugdspelers zouden wel eens de grootste verliezers kunnen zijn in deze hele zaak.

In een laatste overleg via Zoom-meeting met Frans als voertaal toonden de mogelijke investeerders - een grote speler op de wereldmarkt van het voetbal - wel degelijk interesse in KSV Roeselare. "Het overnemen van de club op zich was geen probleem. Ook de bondsschulden ophoesten was op zich geen groot euvel. Die bondsschulden zouden om en bij de 500.000 euro bedragen, maar het is moeilijk om die vast te stellen omdat er nog wat zaken hangende zijn. De investering wilde de geïnteresseerde partij wel maken, maar het is de sportieve sanctie die uiteindelijk de doorslag zal geven. Een investering van 2 miljoen euro doen om daarna in tweede afdeling te gaan spelen - vierde klasse zoals zij dat zien - is natuurlijk een grote som."KSV Roeselare zou immers na dit seizoen - mocht het geen kampioen spelen - een reeks moeten zakken en dan aan het nieuwe seizoen te starten met een negen punten aftrek. "Om dan nog eens twee miljoen op te hoesten om weer in eerste nationale te geraken en vervolgens nog een derde keer geld te investeren om op het beoogde niveau van eerste klasse B te geraken, leek de horde te veel. Hopelijk ben ik verkeerd, maar ze zouden me binnen enkele uren hun definitieve besluit kenbaar maken." Even na middernacht ontvingen we van trainer Karel Fraeye een sms. "Het is definitief einde verhaal."De fans klampen zich misschien nog vast aan een strohalm, maar de kans is dus groot dat de spelersgroep van KSV Roeselare deze middag het slechte nieuws te horen krijgt. "Ik ga sowieso naar de club. Het faillissement was al uitgesproken en als de overname niet doorgaat, zal ik moeten beginnen met de afhandeling. Dat betekent dat alle activa van de club zullen worden opgelijst om de schuldeisers te vergoeden. Er zal wat tijd over gaan, want er zijn ook nog enkele procedures hangende tegen Jolan F. en dhr. Diederiek Degryse die hun beslag moeten krijgen."De spelers krijgen na een faillissement in principe hun vrijheid en kunnen daarna aansluiten bij een andere club. Maar of dat aan dezelfde voorwaarden zal zijn als de vaak riante contracten die ze bij KSVR 2.0 hadden ondertekend, is maar de vraag.En wat met de jeugd. "Zij vallen natuurlijk jammer genoeg ook onder het faillissement. Eens dat afgehandeld is kunnen ze eventueel het stamnummer overnemen. Maar van die regelgeving van het jeugdvoetbal ben ik niet echt op de hoogte."Bij de jeugd van KSV Roeselare - waar de voorbije twee speeldagen waren uitgesteld - houdt men het nieuws ook angstvallig in de gaten. Er was ondertussen ook een nieuwe vzw opgericht en de jeugdteams konden met toestemming van het Roeselaarse stadsbestuur verder trainen. De resterende 200 jeugdspelers zouden wel eens de grootste verliezers kunnen zijn in deze hele zaak.