Kapitein Vincent Provoost ruilt KSV Roeselare voor KSKV Zwevezele

© VDB
Wouter Vander Stricht

Vincent Provoost speelt volgend jaar in eerste provinciale bij KSKV Zwevezele. De ambitieuze club van Paul Degroote kon de speler losweken bij KSV Roeselare, dat op dit moment nog niet weet waar het volgend seizoen zal spelen.

De kapitein wacht de situatie van KSV Roeselare dus niet af. Roeselare hoopt alsnog op een stek in eerste klasse B, maar daarvoor moet de licentie van WS Brussel geweigerd worden. De 32-jarige Vincent Provoost kiest echter al voor een stapje terug. Al is de club waarvoor hij opteert, KSKV Zwevezele, zeer ambitieus. Na enkele promoties op rij, mikt men opnieuw resoluut op een promotieticket.

Vincent Provoost begon te voetballen bij VK Kachtem in het dorp waar hij opgroeide. Via de jeugd van Club Brugge stak hij daar de neus aan het venster van het eerste elftal, maar hij brak pas echt door bij KV Kortrijk. De verdedigende middenvelder speelde vervolgens drie seizoenen bij KSV Roeselare in eerste klasse, maakte daarna gedurende drie jaar de nieuwe opgang van Moeskroen-Péruwelz naar eerste klasse mee. De stap naar eerste zette hij niet mee, hij koos toen opnieuw voor KSV Roeselare. Daar was hij dit seizoen nog kapitein, samen met het team kon hij de beoogde topachtplaats net niet behalen.

Vincent Provoost stond ook in de belangstelling van Winkel Sport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.