Kapitein van het nieuwe SV Ingelmunster was als negenjarige van de partij in Anderlecht

Daan Debeuf is nu kapitein van het nieuwe SV Ingelmunster. © VDB
Wouter Vander Stricht

Op de schouders van zijn neef Wouter Debeuf. Zo prijkte Daan Debeuf in de paginagrote reportage in De Weekbode over het feest na de zege op RSC Anderlecht, nu dus 20 jaar geleden. “Ik herinner het me nog vaag, maar het was zeker een leuke avond.” Leuk detail: Daan Debeuf is nu kapitein van SV Ingelmunster, de nieuw opgerichte club in voetbalgemeente Ingelmunster.

Deze reportage maakte deel uit van het dossier KSV Ingelmunster, 20 jaar na de stunt op Anderlecht.

Daan Debeuf is nu 29 jaar en kapitein van SV Ingelmunster. Na het samengaan van OMS Ingelmunster en KFC Izegem tot Mandel United en in het jaar dat datzelfde Mandel United het Brigandsstadion in Ingelmunster inruilde voor de Skyline Arena in Izegem, werd een nieuwe ploeg uit de grond gestampt.

Daan Debeuf op de rug van zijn neef Wouter.
Daan Debeuf op de rug van zijn neef Wouter.

Er werd een kern samengesteld met jongens die in Ingelmunster wonen en/of er hun jeugdopleiding kregen. Daan Debeuf is er een van. Hij maakte ooit nog deel uit van de A-kern van OMS Ingelmunster, maar trok daarna naar VK Kachtem, KFC Lendelede, KSV Pittem en VV Tielt. Toen Ingelmunster kwam aankloppen, kon Daan niet weigeren. Opnieuw voetballen op de heimat en in de gemeente waar zijn ma Martine Verhamme ook schepen is. “We hebben zeker een ploeg die mee zal doen voor de prijzen, maar het seizoen is nog te jong om al over de titel te spreken”, aldus de kapitein van het team dat wel fier aan de leiding gaat. Enkel op SC Oostrozebeke liet men twee punten liggen, de andere wedstrijden werden allemaal vlot gewonnen.

De match van 20 jaar geleden herinnert Daan zich nog, al is het redelijk vaag. “Ik kan me nog het volksfeest op de markt in Ingelmunster voor de geest halen. Toen hing er al een ongelofelijke sfeer rond de club en die voel je nu ook weer bij het nieuwe SV Ingelmunster. Als je ziet hoeveel supporters er opdagen bij onze wedstrijden, dan besef je dat Ingelmunster nood heeft aan een eigen voetbalclub.”

Kapitein van het nieuwe SV Ingelmunster was als negenjarige van de partij in Anderlecht