Kapitein Alessio Staelens is ook dit seizoen een sterkhouder bij Royal Knokke FC

Alessio Staelens trof als 15 keer raak. "Niet slecht toch als middenvelder?" (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Alessio Staelens – zoon van Lorenzo – debuteerde in eerste klasse bij Cercle Brugge. Hij verhuisde vervolgens naar KMSK Deinze en daarna naar KVK Westhoek. In Knokke is hij ontbolsterd onder de vleugels van Yves Van Borm. Hij krijgt aanvallend alle vrijheid en scoort aan de lopende band.

Tegen zijn ex-ploeg KMSK Deinze lukte Alessio het openingsdoelpunt na zes minuten. “Mij leek het een floddergoal. Langs de andere kant, als ik niet aandring en niet op de juiste plaats sta, dan gaat de bal er niet in. In blessuretijd lukte ik de 3-2. Waarom die goal werd afgekeurd, weet ik totaal niet. Buitenspel kan onmogelijk en handspel maakte ik evenmin. Ach, zeuren helpt me niet vooruit. Je kunt de klok niet terugdraaien.”

“Het vervult me met trots dat ik als kapitein mag fungeren van dergelijk schitterend geheel. Naast mijn verantwoordelijkheid en sturing tussen de krijtlijnen organiseer ik ook extrasportieve evenementen. Het spelerspotje houd ik nauwgezet bij en als we een feestje voorzien dan tekenen alle spelers present, ook diegenen die minder aan bod komen.”

“De puntendeling tegen de ex-ploeg van mezelf en van de coach lijkt me mooi meegenomen. We blijven op de tweede stek met drie punten bonus op naaste achtervolger KSK Heist. Er staan nu twee opeenvolgende verplaatsingen op het programma: naar middenmoter Eendracht Aalst en naar nummer vier Dessel Sport. Dit worden cruciale duels in het teken van de nacompetitie.”

“Dat Royal Knokke FC geen licentie voor de hogere reeks aanvraagt, vind ik een logische beslissing als je het geheel bekijkt. Zelf zou ik toch graag ooit in de eerste klasse B aantreden. Dat zal niet voor volgend seizoen zijn, want ik lig nog onder contract in het Olivier Stadion. Verdere ambities houd ik even achter de hand, een voetbalcarrière hangt immers af van zoveel factoren.”

“Het doet me deugd dat ik als middenvelder 15 keer de netten deed trillen. Niet slecht toch? Op naar de twintig? Dat is allerminst mijn streefdoel. Ik plak er geen getal op. Het ploegbelang primeert, dus is een assist mij evenveel waard. Ja, mijn traptechniek mag er zijn, vaak tref ik raak vanop afstand of via vrije trap. Ik heb het echt naar mijn zin bij mijn huidige club en coach Yves Van Borm kent mij als zijn broekzak. De eindronde staat mooi op het palmares van een voetballer. Daarom mogen we geen moment verslappen en alles op alles zetten om dat verlengstuk van de competitie te realiseren.” (JPV)