Kaminski fit voor topper tegen Club: “Dit jaar staat er wel een ploeg”

Christof Decraene

De doelman van KV Kortrijk had na de match in Eupen last aan de lies, maar een echo maakte duidelijk dat een blessure niet aan de orde is. Kaminski kan gewoon spelen tegen Club Brugge. “Ik wil KVK iets teruggeven omdat ze mij een nieuwe kans hebben gegeven.”

Bij Kortrijk nam men alvast geen risico, want het trommelde meteen Gilles Lentz uit de C-kern op. De doelman-op-overschot trainde maandag al mee omdat tweede keeper Sébastien Bruzzese twee maanden out is met een heupblessure en derde doelman Arne Galens nog te groen achter de oren is. De club liet maandag ook een echo van Kaminski’s lies nemen en het resultaat was positief: geen blessure. Gelukkig maar, want op de dinsdagtraining was Lentz ook al geblesseerd geraakt.

Negatieve flow

Kaminski lijkt dit seizoen incontournable bij KVK. De Oost-Vlaming pakte in alle drie de matchen al met enkele uitstekende reddingen uit. Tegen Lokeren was hij zelfs de matchwinnaar toen hij in blessuretijd een quasi gemaakt doelpunt van Miric alsnog uit zijn doelvlak haalde. Een groot verschil met vorig seizoen, toen Kaminski een stuk onzekerder oogde.

“Er wordt snel naar de doelman gekeken als het wat minder gaat”

“Toen zaten we ook in een negatieve flow”, aldus de keeper. “Ik had het toen ook moeilijk om dat allemaal van mij af te zetten en nam die problemen mee naar huis. Toen ik na Nieuwjaar uit de ploeg verdween, was dat hard. Dat had ik niet voelen aankomen. Maar er wordt snel naar de doelman gekeken als het eens wat minder gaat.”

Toch had zijn verwijdering uit de ploeg ook een voordeel. “Daardoor ben ik nog meer gaan nadenken over hoe ik de situatie weer in mijn voordeel kon ombuigen. En ik heb het hoofd niet laten hangen.”

“Voel me goed”

In play-off 2 kreeg Kaminski zijn plaats onder de lat terug en speelde daarin niet onaardig. En belangrijk: hij was in enkele matchen beslissend. Die lijn lijkt hij nu gewoon door te trekken. “Ik voel me goed en wil KV Kortrijk iets teruggeven omdat zij uiteindelijk mij een nieuwe kans hebben gegeven. En er staat nu echt een ploeg, wat vorig seizoen niet altijd het geval was.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.