Kalender eerste nationale bekend: derby Mandel United – KSV Roeselare al op tweede speeldag

Nils Pierre en Ruben Pyck in duel in derby van vorig seizoen tussen Mandel United en R. Knokke FC. Vorig jaar in tweede amateurklasse, dit seizoen op de kalender in eerste nationale. © VDB
Wouter Vander Stricht

In het weekend van 26 en 27 september wordt de competitie in eerste nationale op gang getrapt. KSV Roeselare is de enige West-Vlaamse ploeg die thuis mag openen. Het speelt tegen FCV Dender EH. Op de tweede speeldag maakt Roeselare de bijzonder korte verplaatsing naar Mandel United.

Eerste nationale – de vroegere eerste amateurklasse – telt dit seizoen maar liefst vier West-Vlaamse team. De voorgaande seizoenen was dat slechts eentje. Winkel Sport bleef ondanks een laatste plaats in eerste, Knokke en Mandel promoveerden en KSV Roeselare zakte bij een gebrek aan licentie naar eerste nationale.

KSV Roeselare start als torenhoog titelfavoriet en opent de competitie tegen Dender. De week erop trekt het stamnummer 134 naar fusieploeg Mandel United en op de derde speeldag geeft het thuis tegen het Patro Eisden Maasmechelen van trainer Stijn Stijnen partij.

Ook R. Knokke FC wil opnieuw een rol van betekenis spelen in eerste nationale en deed heel wat gerichte transfers. Op de eerste speeldag staat een verplaatsing naar Ol. Charleroi op het programma, de eerste thuiswedstrijd is er eentje tegen tegen Rupel Boom. Op de derde speeldag trekt Knokke naar Thes.

Verre verplaatsingen

Winkel Sport opent de competitie op het veld van datzelfde Thes, vorig seizoen tweede in de reeks na het ongenaakbare SK Deinze. Op speeldag drie opnieuw een verre verplaatsing naar RFC Luik en tussenin een thuiswedstrijd tegen La Louvière Centre.

Mandel United speelt op speeldag 1 en 3 op verplaatsing, respectievelijk bij Dessel Sport en KVK Tienen. Tussenin staat dé derby tegen KSV Roeselare gepland. Dat had de penningmeester waarschijnlijk liever anders gezien, want wellicht zullen op dat moment – zaterdag 3 oktober – nog altijd maar 200 toeschouwers toegelaten zijn.

West-Vlaamse derby’s heenronde

* Zaterdag 3 oktober: Mandel United – KSV Roeselare

* Zaterdag 24 oktober: Mandel United – Winkel Sport

* Zondag 15 november: R. Knokke FC – KSV Roeselare

* Zondag 6 december: Winkel Sport – R. Knokke FC

* Zondag 20 december: Winkel Sport – KSV Roeselare

* Zondag 10 januari: R. Knokke FC – Mandel United

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier