K.W.S. Desselgem: “We kunnen spelen zonder druk”

Andy Lagaisse van WS Desselgem. © ELD
Redactie KW

K. W. S. Desselgem won vorig weekend het burenduel tegen Wielsbeke B met 4-3. Dit weekend trekt de ploeg van coach Andy Lagaisse naar Aarsele.

De jonge garde van WS Desselgem boekte tegen Wielsbeke zijn derde zege van het seizoen. Een deugddoende zege voor de ploeg van coach Andy Lagaisse (48). “Voor deze zege hebben we echt geknokt”, vertelt Andy trots.

“We hebben het slim aangepakt en efficiënt afgewerkt. We kwamen 3-0 voor aan de rust, en zelfs op 4-0 erna en kregen zowaar de kans op de 5-0. Maar dan kregen we een rode kaart waaruit Wielsbeke uit die fase kon scoren. Hun geloof kwam terug en ze zetten alles op alles. Het was bibberen tot op het einde, maar gelukkig bleven we nu wel overeind. Ik zag het doemscenario van enkele voorgaande wedstrijden alweer opduiken. Ik ben heel blij voor de ploeg dat dit positief afliep. Hier hebben ze voor geknokt, en dus verdient gewonnen.”

Aarsele

Dit weekend staat een bezoekje aan Aarsele gepland. “Aarsele heeft heel wat ervaring in hun rangen. Ze degradeerden van derde naar vierde, maar hebben de ambitie om opnieuw de omgekeerde beweging te maken. Een makkelijke opdracht zal het niet zijn, maar toch willen we minstens een punt uit de brand slepen. Ik denk dat veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben net als Wielsbeke heel wat jonge talenten rondlopen, maar het bestuur legt geen enkele druk op de groep. Ze laten ons vrij, wetende dat we met jeugd werken. In de spelersgroep, daarentegen, leeft het meer om een stapje hogerop te zetten. Ze willen alvast de eindronde halen. Ze willen bewijzen dat ze iedereen aankunnen. Er zit veel talent bij die nog heel wat groeimarge heeft. We zijn immers nog geen enkele keer afgegaan. Het is een groep die samen met de beloften, die overigens 15 op 15 behaalden, heel goed aan elkaar hangt. Ik kijk uit naar het vervolg van deze campagne”, besluit Andy Lagaisse. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier