Jurgen Meersch zet schouders onder nieuw voetbalproject in Nieuwpoort

Jurgen Meersch. © PDC
Redactie KW

Het is de laatste maanden zelden stil geweest rond KSV Nieuwpoort, maar sinds kort waait er duidelijk een nieuwe voetbalwind in de kustgemeente. Nu het doek definitief gevallen is over de vereniging van voorzitter Alex Verberckmoes staan er enkele enthousiastelingen klaar om een nieuw project op te starten. Jurgen Meersch (46) is de bezieler van het initiatief.

“Toen ik het definitieve einde vernam van mijn geliefde club brak mijn hart”, opent Jurgen het gesprek. “Ik heb hier alle jeugdreeksen doorlopen, ik speelde in het fanionelftal, heb geholpen in de kantine en was zelfs ploegafgevaardigde. Ook in de jaren dat we voelden en wisten dat het faliekant zou aflopen, heb ik samen met enkele andere sympathisanten van de club het zinkend schip nooit willen verlaten.”

Volgend jaar zou KSV Nieuwpoort zijn 100-jarig bestaan vieren en ook daarom wil Jurgen Meersch absoluut vermijden dat de club verdwijnt. “Met een tiental personen met zwart-geel bloed hebben we besloten om een nieuw project te starten. Het is ondenkbaar dat onze jeugd in een stad als Nieuwpoort geen mogelijkheid meer zou hebben om de populairste sport van het land te beoefenen. De contacten met het stadsbestuur zijn gelegd en we hopen binnenkort een antwoord te krijgen op onze vragen. We staan immers klaar met een damesploeg, twee jeugdploegen en een beloftenteam dat ook als fanionelftal zou kunnen aantreden. Om een snelle doorstart te kunnen maken, hebben we de volledige medewerking en de ondersteuning van de stad echter broodnodig. Ondertussen zijn we volop bezig met de oprichting van een nieuwe vzw. We willen absoluut komaf maken met de oude structuren waarbij één geldschieter alles bepaalt wat binnen de club gebeurt. We leggen momenteel de laatste hand aan ons financieel plan, want we willen in de eerste plaats een gezonde financiële structuur uitbouwen als basis van een stabiele club.”

Ander voetbalverhaal

De laatste dagen is duidelijk geworden dat ook een andere groep voetballiefhebbers rond Youri Legein uit Gistel een nieuwe voetbalclub wil oprichten in Nieuwpoort. Zij willen een totaal nieuw voetbalverhaal schrijven, maar dat ziet Jurgen Meersch niet zitten. “Twee voetbalclubs in onze stad is geen goede zaak en daarenboven moeten de clubkleuren geel en zwart blijven. Enkel door samen te werken, kunnen we slagen in ons opzet.”

Schepen van Sport Bert Gunst is tevreden dat er nieuwe initiatieven groeien opdat vooral jeugdvoetbal in Nieuwpoort mogelijk zou blijven. “Dit jaar willen we de concessie van de sportterreinen herschrijven in het belang van de jonge voetballer. We mikken op een kwalitatieve jeugdopleiding met gediplomeerde trainers. Aan dergelijk project willen we heel graag meewerken.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier