Jürgen Belpaire stopt nog niet, hij trekt naar KFC Lissewege in derde provinciale

Wat een loterij: in de dubbele finale van de nacompetitie in eerste provinciale, tussen KSC Blankenberge en SC Wielsbeke, bleef de stand gelijk tot aan de strafschoppen. “Natuurlijk had ik dolgraag, in de herfst van mijn carrière, dat interprovinciale verlengstuk betwist als ouderdomsdeken”, stelt Jürgen Belpaire.

Jürgen Belpaire.

De eerste twaalf gingen binnen, vervolgens misten de kustjongens drie keer op rij. Jurgen Belpaire: “Ik had er nochtans eentje gepakt en bewees het niveau nog altijd aan te kunnen. Ik startte als titularis, maar moest na Nieuwjaar mijn plaats afstaan aan Arne Coeck. Begin april verscheen ik opnieuw tussen de palen. In de eindronde voelde ik niet de minste druk. Spijtig genoeg sneuvelden we na die stomme strafschoppen. Tijdens de match werd onze Giovanni Longueville nogal licht uitgesloten met twee gele kaarten. Blijven we met elf, dan zijn wij het die doorgaan. Natuurlijk had ik dolgraag, in de herfst van mijn carrière, dat interprovinciale verlengstuk betwist als ouderdomsdeken. Langs de andere kant mogen we allerminst klagen. Ons eerste seizoen in de hoogste provinciale reeks was een succesnummer tot en met. Jerko Tipuric neemt afscheid langs de grote poort. Wat hij realiseerde, doen er hem niet veel na.”

“Neen, dit is geen afscheid van KSC Blankenberge, ik train er nog een jeugdploeg en zoon Aaron voelt er zich kiplekker. Maar bij KFC Lissewege hoop ik nog een jaartje door te gaan als actieve doelman. Stoppen? Waarom zou ik! En derde provinciale is geen eindpunt: er werd voldoende getransfereerd. Laat me maar proberen mijn steentje bij te dragen om te trachten de promotie te realiseren. Er zal voor mij een nieuwe wereld open gaan. Derde provinciale is mij niet zo bekend. Langs de andere kant pas ik me overal aan eens ik op het veld sta. In Damme voetbalde ik met de beloften als 43-jarige: ook dat liep gesmeerd.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.