Zulte Waregem vervolledigt sportieve staf met Patrick Asselman en Govert Quintyn

Zulte Waregem heeft zijn staf rond nieuwe coach Mbaye Leye helemaal rond. Dinsdag verwelkomde de club assistent Patrick Asselman en fysiektrainer Govert Quintyn.

De 53-jarige Asselman was eerder al T2 van Leye bij Standard. Hij werkte voordien ook al als assistent en video-analist bij onder meer OH Leuven, FC Dender en Anderlecht.

De 39-jarige Quintyn is docent bij Voetbal Vlaanderen. Hij moet “ernaar streven om, aan de hand van moderne methodieken, de fysieke capaciteiten van de A-kern naar een hoger niveau te tillen”, aldus Zulte Waregem.

Gianny De Vos (keeperstrainer), Kenny Santy (video-analist) en Jarno De Vleeschauwer (performance coach) blijven op post en vervolledigen de sportieve staf van Essevee.

Trainers vertrekken

Eerder raakte al bekend dat trainers Timmy Simons en Davy de fauw de club zouden verlaten. “Met beiden is de voorbije weken zonder resultaat overlegd over een nieuwe functie binnen Essevee”, legde Essevee uit. Ook physical coach Gino Caen verlaat de club en trekt wellicht naar KV Oostende.

Zulte Waregem beëindigde de Jupiler Pro League op een tegenvallende zestiende plaats. Het kon maar net het behoud verzekeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier