Zulte-Waregem start nieuwe seizoen met 24 spelers op training

© (Foto BELGA)

Woensdagochtend is ook Zulte Waregem opnieuw van start gegaan met trainingen voor het nieuwe seizoen. 24 spelers waren aanwezig op de training, waarin vooral gefocust werd op het fysieke aspect. Alleen Zinho Gano ontbrak, Charly Musonda Jr. traint voor twee weken mee met de Oost-Vlaamse fusieclub.

De enige afwezige was dus Gano, die nog met de nationale ploeg van Guinnee Bissau de laatste internationale wedstrijd afwerkt. Wanneer hij aansluit, is nog niet duidelijk. Daarover overlegt Gano met zijn coach, mogelijk krijgt hij nog enkele dagen vakantie na zijn internationale verplichtingen. Voor de training werd de A-kern aangevuld met acht jongeren.

Ook nieuw is Mbaye Leye, hij sloot tijdens de zomer aan bij Essevee. “De staf en Mbaye hebben al goed werk geleverd om deze voorbereidingen zo goed mogelijk aan te vatten”, vertelt Sciandri Jacques, woordvoerder van Zulte-Waregem. “De integratie is natuurlijk vlot, aangezien hij het huis al kende van vroeger.”

De club hoopt dit jaar op een rustiger seizoen, na het moeilijke afgelopen jaar. “De start zal cruciaal zijn, dat we meteen mee zijn”, zegt Jacques. “Om het met de woorden van de coach te zeggen: we moeten het DNA van Essevee weer op het veld brengen. Met jongens die hard willen werken voor de ploeg, iets wat de afgelopen jaren misschien wel wat minder was.”

In de komende week wil de ploeg nog enkele spelers aankondigen met daarin een mix van aanvallers en verdedigers. Maandag communiceerde tweedeklasser RWDM al dat centrale middenvelder Nicolas Rommens de overstap maakt naar Zulte Waregem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.