Zulte Waregem pakt in blessuretijd verdiend punt in Charleroi: 1-1

Gianni Bruno (Essevee) scoort tijdens de match tussen Sporting Charleroi en SV Zulte Waregem.©BRUNO FAHY BELGA

Essevee heeft in de slotfase van een spannende wedstrijd een gelijkspel behaald in Charleroi. Nadat het in de openingsminuut op achterstand was gekomen, toonde Zulte Waregem zich vooral in de tweede helft erg gretig om terug te slaan, wat in extremis lukte dankzij een treffer van de immer bedrijvige Gianni Bruno.

Francky Dury, terug uit quarantaine, koos voor de elf die Oostende onder de knoet hielden. Enkel Dompé kwam in de plaats van Srarfi. Na de bekerblamage bij Olympic Charleroi, kreeg Essevee in de wedstrijd op het veld van Sporting Charleroi de kans op sportieve revanche in het Zwarte Land, maar het liet zich koud pakken. Al in de eerste minuut keek het tegen een achterstand aan toen Benchaib knap voorbereidend werk van Rezaei en Gholizadeh afrondde . De Carolo’s probeerden Zulte Waregem meteen helemaal te ringeloren. Bostyn verijdelde de 2-0 van Morioka.

Twee keer Seck

Het duurde even voor de troepen van Dury van de vroege schok bekomen waren, maar via Dompé en Opare kwam er eindelijk toch wat dreiging. Tot twee keer toe ging ook Ibrahima Seck zijn kans, zonder resultaat. Aan de overzijde brandde de lamp ook fel, maar Bostyn kwam gepast tussenbeide op pogingen van Benchaib en Rezaei. Al bij al had Zulte Waregem voor de rust wel een doelpuntje verdiend, maar het moest met 1-0 de kleedkamers in .

De mannen van Belhocine startten aan de tweede helft met dezelfde drive als in de eerste. Zulte Waregem mocht zich gelukkig prijzen dat Fall verzuimde Bostyn te verschalken. Minuten later had Deschacht geluk toen hij een assist van Benchaib onderschepte en de bal in het zijnet verdween. Essevee reageerde via Govea en twee keer Bruno, zonder succes. Ook Dompé vergat de gelijkmaker binnen te rammen.

Laatste minuut

Zulte Waregem profileerde zich nu echt wel als de betere ploeg. Minuten nadat Bruno vergeefs een strafschop had geclaimd, zag de Essevee-topschutter een schot nipt voorlangs gaan, terwijl Descamps een nieuwe pegel van Govea onschadelijk maakte. Op een schaarse counter kwamen de ingevallen Teodorczyk en Morioka dichtbij de 2-0. Toch kreeg Essevee uiteindelijk wat het verdiende: Bruno kopte de rebound op zijn eigen actie mooi binnen . Zo behaalden de Zuid-West-Vlamingen in de laatste minuten een punt en mag het volgende week met vertrouwen de partij op Sint-Truiden aanvatten.

Charleroi : Descamps, Botaka, Vranjes, Dessoleil, Kayembe, Gillet, Morioka, Benchaib (79’ Teodorczyk), Gholizadeh (71’ Benavente), Rezaei (61’ Nicholson) en Fall (80’ Ilaimaharitra).

Zulte Waregem : Bostyn, Deschacht, De Bock, Humphreys, Opare, Marcq, Seck, Govea, Dompé, Bruno (90+4’ De Smet) en Vossen (83’ Colassin).

Doelpunt : 1’ Benchaib 1-0, 92’ Bruno 1-1.

Geel : 82’ Dompé, 89’ Descamps.