Zulte Waregem gaat de boot in in Genk

Jhon Lucumi Bonilla van Genk en Ibrahima Seck van Zulte Waregem strijden om de bal.© Belga

KRC Genk heeft na een 1 op 12 weer aangeknoopt met de zege. De Limburgers versloegen woensdagavond op speeldag 22 in de Jupiler Pro League Zulte Waregem met 3-2, met dank aan topschutter Onuachu. Door die overwinning wipt Genk opnieuw over Antwerp naar de tweede plaats in het klassement.

Bij Genk zette coach John van den Brom smaakmaker Bongonda, de laatste weken niet in beste doen, op de bank. Zulte Waregem deed het dan weer zonder coach Dury, in quarantaine na een positieve coronatest in zijn omgeving.

In een eerste helft met weinig uitgespeelde kansen zorgde Paul Onuachu in het slot voor het verschil. De Gouden Stier rondde een fraaie combinatie tussen Ito en Munoz af met een eenvoudige intikker. Voor de Nigeriaan al zijn 21ste competitietreffer van het seizoen.

Aansluitingstreffer

Zeven minuten na de pauze toonde Onuachu opnieuw zijn torinstinct. Op een hoekschop van Heynen torende hij boven de Kortrijk-verdediging uit: 2-0. De bezoekers reageerden met een prachtige omhaal van aanvoerder Marcq, maar Vukovic stond pal. Meteen daarna zette Ito (67.) met een rake trap Genk op 3-0.

Laurens De Bock (72.) bracht met een snelle aansluitingstreffer opnieuw wat spanning in de wedstrijd. Zulte Waregem putte moed en kort voor het einde scoorde het nog een tweede keer. Gianni Bruno (88′) zette een strafschop om na handspel van Cuesta. Maar een punt zat er niet meer in voor de West-Vlamingen.

In het klassement gaat Genk met 42 punten voorbij Antwerp (40 ptn), dat dinsdag met 0-2 in Eupen won. Zulte Waregem is twaalfde met 30 punten.