Zulte Waregem duwt Sint-Truiden met 1-2 kopje onder

Ibrahima Seck en Christopher Durkin tijdens de match tussen Sint-Truiden en Zulte Waregem.©YORICK JANSENS BELGA

Zulte Waregem heeft op Staaien een cruciale stap richting zekerheid over het behoud gezet. In een aangename wedstrijd kwam Essevee na de rust binnen enkele minuten tijd op een 0-2-voorsprong. Suzuki prikte nog tegen, maar dat volstond niet om de bezoekers van de drie punten te houden. Volgende week kijken Dury en co op eigen veld Standard in de ogen.

Met Schmidt, Brüls, Caufriez en Mboyo dropte Peter Maes vier nieuwe Kanaries tussen de lijnen. Bij Essevee kreeg de ploeg die vorige week in extremis een puntje pakte op Charleroi opnieuw het vertrouwen van Francky Dury. De thuisploeg zorgde in het eerste halfuur voor het meeste gevaar. Mboyo en tot driemaal toe Suzuki (waarvan één keer op de paal) deden de Essevee-defensie opschrikken. Zulte Waregem stelde daar pogingen van Bruno, Dompé en Govea tegenover. Het spel kabbelde leuk op en neer in een partij waarin alleen de doelpunten uitbleven voor de rust.

Drie dolle minuten

Na de pauze gingen beide ploegen op hetzelfde elan door. Bostyn moest zich onderscheiden op een poging van Brüls. Dat loonde, want minuten later rondde Dompé een knappe individuele actie af met een heerlijke treffer. Zulte Waregem had de smaak nu helemaal te pakken: Govea reet met een prima assist de hele Truiense defensie open, Bruno aarzelde niet om zijn veertiende van het seizoen binnen te prikken en 0-2 na 55 minuten.

Sint-Truiden liet de moed niet in de schoenen zakken. Anderhalve minuut nadat Suzuki zijn aansluitingstreffer wegens handspel zag afgevlagd, jaste de Japanner toch de 1-2 binnen. De thuisploeg nam het heft nu nadrukkelijker in handen, maar prees zich gelukkig dat Schmidt raad wist met een poging van Deschacht . Essevee speelde de partij professioneel uit en mocht met de volle buiten richting Zuid-West-Vlaanderen.

Sint-Truiden : Schmidt, Cacace, Buatu, Teixeira (69’ Steuckers), Lavalée, Caufriez, De Ridder, Brüls (83’ Colidio), Durkin, Mboyo, Suzuki

Zulte Waregem : Bostyn, De Bock, Deschacht, Humphreys, Opare, Marcq, Seck, Govea, Dompé (90’ Pletinckx), Bruno en Vossen (74’ Chory).

Doelpunt : 52’ Dompé 0-1, 55’ Bruno 0-2, 72’ Suzuki 1-2.

Geel : 35’ Govea, 81’ Seck, 87’ Marcq.