Zulte Waregem behoudt vertrouwen in coach Francky Dury

Francky Dury lag onder vuur na een 9 op 30 en een 15de plaats in het klassement. © Bart
Redactie KW

Francky Dury wordt dan toch niet ontslagen bij Essevee. De rood-groene fusieclub behoudt het vertrouwen in zijn succescoach. Het bestuur van SV Zulte Waregem is ervan overtuigd dat de club sportief beter kan en dat volgens hen nog altijd gerealiseerd kan worden met Dury en zijn huidige staf.

De manager lag de afgelopen weken na grote verliespartijen tegen Seraing en Cercle Brugge zwaar onder vuur. Met een 9 op 30 doen ze het niet uitstekend en het gevolg is dat ze op een vijftiende plaats staan in het klassement. Toch blijft Dury aan boord, mede doordat hij op voorhand al zei dat hij zijn laatste jaar als Essevee-coach inging.

Vertrouwen

“Ook het bestuur en het management zijn overtuigd dat er voldoende kwaliteit aanwezig is om het tij te keren. Door vertrouwen te geven, heeft deze club de voorbije jaren al veel meer bereikt dan door te spelen op een shockeffect.”

“De voorbije dagen is uitvoerig en intens met spelers en staf van de A-kern overlegd. Het bestuur bevestigt dat het duidelijke signaal van de supporters wel degelijk is aangekomen. Zowel bij de spelers als bij de volledige sportieve staf is het geloof in zichzelf, het team en de omkadering groot en zien ze de reactie van de supporters als een duidelijke motivator om beter te doen.”

“In uiterst moeilijke omstandigheden heeft de club heel wat positieve zaken gerealiseerd. En ook sportief mikken we op een positief verhaal, maar dat vraagt soms wat meer tijd, vertelt hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert. (EC/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.