https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zeven jongeren Cercle Brugge krijgen vernieuwd contract

© Cercle Brugge
© Cercle Brugge
Redactie KW

Zeven voetballers uit de eigen jeugdopleiding van groen-zwart blijven langer bij Cercle Brugge. De opties in de contracten op één bijkomend seizoen bij Arne Cassaert en Figo Suffys werden gelicht, net als bij Olivier Scholaert. De verbintenis van Artuur Zutterman, Lucca Lucker, Aske Sampers en Wolf Ackx werd heronderhandeld en met één seizoen plus optie op een bijkomend seizoen verlengd.

Groen-zwart blijft zich op die manier verder inzetten op de doorstroming van eigen jeugdspelers en wil met de contractverlengingen een duidelijk signaal geven en tevens punten scoren om met de jeugd en het toepasselijk label volgend seizoen opnieuw tot de Elite 1 te behoren.

Langetermijnstrategie

“Spelersontwikkeling en -identiteit zijn twee belangrijkste pijlers binnen de langetermijnstrategie van Cercle Brugge. We doen er dan ook alles aan om volop in te zetten op de ontwikkeling van onze eigen jeugdspelers. Cercle is de derde Belgische ploeg in de ranking van het meeste aantal minuten voor U23-spelers uit de eigen opleiding. Die trend willen we verderzetten”, klinkt technisch directeur Carlos Aviña.

Arne Cassaert (20), afkomstig uit Kortemark, ruilde als jonge voetballer de jeugdopleiding van KSV Roeselare voor die van Cercle en stroomde twee jaar terug, bij de ondertekening van zijn eerste verbintenis, rechtstreeks door vanuit de jeugdreeksen van groen-zwart.

Debuut op Standard

Cassaert maakte vorig seizoen als centrale verdediger zijn debuut in de openingswedstrijd op Standard en werd toen aan de rust vervangen. Bij aanvang van dit seizoen behoorde hij opnieuw tot de selectie voor de verplaatsing naar Sclessin, maar hij kwam niet in actie.

Eind deze reguliere competitie verscheen hij onder trainer Yves Vanderhaeghe op KV Oostende aan de aftrap nadat hij de week voordien kort mocht invallen tegen OHL. Ook in de bekerwedstrijd in Leuven had hij een korte invalbeurt. Cassaert combineert het voetballen bij groen-zwart met hogere studies Sport en Bewegen aan de Howest in Brugge.

Cercle blijft inzetten op eigen jeugd en verlengde de contracten van 7 beloften! 🟢⚫️ #levecercle👏 Proficiat Artuur,…

Geplaatst door Cercle Brugge op Vrijdag 23 april 2021

Figo Suffys (20) ondertekende eerder in 2020 een contract bij groen-zwart en dat is nu ook verlengd. Hij is rechtsvoetig, een polyvalente verdediger die ook centraal achterin kan voetballen. Figo is afkomstig uit Rumbeke en maakte destijds eveneens de overstap van bij de U10 van KSV Roeselare, net als Olivier Scholaert.

Scholaert is een 20-jarige aanvaller uit Langemark en trok destijds als speler van de U11 van KSV Roeselare naar Cercle. Hij wordt meestal op de flanken uitgespeeld, heeft een goede laatste pas en een goede dribbel in huis.

Voormalig jeugdinternational

Artuur Zutterman (19) uit Sint-Michiels begon bij de voetbalschool van Cercle Brugge, tot en met de U13 waar hij aanvoerder was en dankzij zijn vrije trappen en strafschoppen topschutter werd met zeventien doelpunten. Vanaf de U14 trok hij naar de Académie Robert Louis- Dreyfus van Standard.

Artuur is een voormalig jeugdinternational en speelde zijn eerste interland met de nationale U16 tegen Oekraïne. Tot twee seizoenen terug kwam hij uit voor de beloften van Standard. Hij keerde voor dit seizoen terug naar zijn geboortestad en naar de ploeg waar het voor hem als voetballer begon. Het was toen een weerzien met onder anderen Lucca Lucker en Figo Suffys met wie hij eerder al bij de jeugd van Cercle in ploegverband samenspeelde. Zutterman is een rechtsachter.

Echter Cerclefamilie

Lucca Lucker wordt veelal op de linkerflank uitgespeeld en voetbalde bijna zijn hele jeugd bij groen-zwart met uitzondering van de twee seizoenen toen hij voor de U16 en U17 van Club Brugge uitkwam. Toen Cercle naar de Jupiler League promoveerde keerde Lucca terug naar groen-zwart.

Lucca komt overigens uit een echte Cerclefamilie en stamt af van twee gewezen spelers uit de A-kern van Cercle, namelijk zijn overgrootvader Raoul Lucker en diens vader Jean Lucker. De 20-jarige Bruggeling geraakte echter dit seizoen op training zwaar geblesseerd. Hij scheurde zijn voorste kruisband en is momenteel volop aan het revalideren en hard aan het werken aan zijn terugkeer.

Snelheid en techniek

De anderen zijn de aanvallers Aske Sampers (19) en Wolf Ackx (18). Aske, uit Alveringem, waar hij ook speelde bij de jeugd, begon dit seizoen aan zijn zevende jaar bij de jeugd van groen-zwart. Voorheen was hij bij VV Coxyde actief. Zijn positie is voornamelijk diepe spits of linksvoor.

Hij moet het vooral hebben van zijn snelheid, zijn techniek en doelgerichtheid. Aske combineert zijn voetbal met een opleiding lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie in Gent. Sampers zat dit seizoen reeds op de bank in de oefenwedstrijd in juli tegen AS Monaco.

Wolf Ackx, een Bruggeling uit Maldegem, is een pocketaanvaller die zijn snelheid zeer goed kan benutten. Hij begon als jeugdspeler bij Cercle Brugge, trok op zijn tiende naar Club Brugge, waarmee hij met de U16 in 2018 kampioen werd, om dan vervolgens naar Cercle terug te keren. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.