https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Yves Vanderhaeghe staat met Cercle voor een duidelijke opdracht

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Cercle Brugge ontmoet zaterdagavond om 18.30 uur in het Jan Breydelstadion revelatie Union. “We weten dat ze gevaarlijk zijn, gemakkelijk scoren en momenteel de beste verdediging hebben. Een gemakkelijk klus wordt het zeker niet”, weet trainer Yves Vanderhaeghe.

Innerlijk zit de Roeselarenaar vol frustraties dat de eerste thuiswinst uitblijft. “Onze supporters verdienen dat hun ploeg eens de drie punten pakt. Als je ziet hoe enthousiast ze zijn en naar iedereen toe positief blijven.” De frustraties werden nog groter na het zure verlies op de vorige speeldag op bezoek bij KAA Gent. “We hadden controle over die wedstrijd, kwamen tot de beste uitgespeelde kansen en moesten uiteindelijk weer huiswaarts met nul punten. Als je een enorme kans hebt om op vijf meter van de goal 0-2 voor te komen en die mist, is dat enorm pijnlijk.”

Je krijgt bij het zien van groen-zwart een déjà vu gevoel. Ook vorig seizoen werd veelal met het kleinste verschil verloren, door een opeenstapeling van een aantal kleine foutjes. Een gegeven als je met een zeer jonge groep in ontwikkeling werkt, binnen een project waar het woord opleiding centraal staat. “Die foutjes wegwerken blijft ons grootste werkpunt”, vindt Vanderhaeghe. “We zijn niet minder dan onze tegenstanders. Nu zijn we op jacht naar punten. Het maakt niet uit op welke manier dit gebeurt. We moeten onze positie beter maken. Pas nadien kunnen we aan goed voetbal denken. Het is weer strijden om in de rangschikking enkele plaatsen te stijgen. Daarom zal de mentaliteit tegen Union van kapitaal belang zijn.”

Punten zouden zowel voor de technische staf, spelers als supporters welkom zijn, zeker met een vrij interlandweekend in het vooruitzicht. Ondertussen blijft Vanderhaeghe op zoek naar het nodige evenwicht binnen zijn team. “Als een ploeg iedere week goede prestaties levert en geen punten grijpt is het als trainer absoluut niet gemakkelijk om keuzes te maken. De goede acties zijn er, de afwerking kan beter en de kleine details of foutjes die ons punten kosten, zijn voor ons ook heel belangrijk. Het is alvast geen gemakkelijke keuze om de ploeg van vorig weekend al of niet te veranderen.”

De weinige kansen die Cercle weggeeft draaien meestal uit in een tegendoelpunt. Ondertussen zijn er binnen de groep reeds treffende woorden gevallen, vooral omdat de punten uitblijven. “De sfeer is goed, druk hebben we nog niet gevoeld. Maar de druk moet een keer vanuit de spelersgroep komen”, gaat de trainer verder. “Dat ze elk voor zich eens voor de spiegel staan, om een solide ploeg te vormen en voor elkaar te werken. Ze moeten misschien strenger zijn tegenover elkaar om realisme en kwaliteit te brengen om een match te winnen.”

Aske Sampers blesseerde zich vorige vrijdag met de beloften en is voor twee, drie weken out. Franck Kanaoute verliet deze week een training en is onzeker voor zaterdag. Naar aanleiding van het komende interlandweekend trekt Cercle woensdagavond voor een oefenwedstrijd naar FC Twente, momenteel zesde in de Nederlandse eredivisie. De wedstrijd heeft donderdag om 13.00 uur plaats. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.