https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Yves Vanderhaeghe met Cercle Brugge voor cruciale match tegen Waasland-Beveren

“We staan nu voorlopig op een veilige plek, maar we moeten nu vooral nuchter blijven”, vindt Yves Vanderhaeghe.© ACR
“We staan nu voorlopig op een veilige plek, maar we moeten nu vooral nuchter blijven”, vindt Yves Vanderhaeghe.© ACR
Redactie KW

Cercle Brugge ontmoet zaterdag in de vooravond Waasland-Beveren in het Jan Breydelstadion. “Er zit strijd in de groep, we zijn weerbaar. In die thuismatch kunnen we onze positie alleen maar verbeteren”, klinkt het bij trainer Yves Vanderhaeghe.

Groen-zwart kon de laatste weken onder de nieuwe trainer enkele goede resultaten neerzetten, zowel in de Croky Cup als in de competitie in de strijd om het behoud. “ Op Moeskroen hebben we een belangrijke match naar ons toe kunnen trekken. We staan nu voorlopig op een veilige plek, maar we moeten nu vooral nuchter blijven, bescheiden en met de voeten op de grond”, vindt de trainer.

“Als we het programma van Waasland-Beveren, Moeskroen en dat van ons bekijken, kan onze thuismatch van zaterdag cruciaal zijn. Sinds mijn komst bij Cercle hebben we er negen achter de rug. Beetje bij beetje tellen we af, met nu een vier op zes. We moeten ons nu vooral focussen op die ene levensbelangrijke match.”

“Ik vraag een uiterste concentratie. Ook bij de vele jongeren in de groep. Ik heb toch wel de indruk dat ze dat proberen op te pikken. We moeten wel de hele match op elk moment waakzaam blijven, niet verslappen”, verwijst Vanderhaeghe naar de match in Moeskroen toen zijn ploeg naar het einde toe nog op 1-2 kwam.

Dinsdag werd er niet getraind en konden de spelers en de technische staf wat stoom afblazen door een teambuilding in te lassen en aan padel te doen. “Het was een tornooitje in een goede sfeer, we hadden plezier”, zegt Vanderhaeghe, zelf een fervent tennisser en padelspeler.

“Na iedere wedstrijd werd er onder elkaar toch wat gediscussieerd en als dat dan een keer niet over voetbal is, komen de spelers misschien een beetje dichter bij elkaar. Dat kan de sfeer binnen de groep alleen maar verbeteren en helpen voor de belangrijke matchen die er komen.”

Vertrouwen opgekrikt

Er is geen publiek aanwezig, maar voor de fans is het belangrijk dat er gewonnen wordt, en dan zeker in eigen stadion. In de competitie is dit overigens reeds van 21 september geleden: 3-0 tegen STVV. Voor de beker werd in het Jan Breydelstadion wel al eens gewonnen.

“Dat heeft het vertrouwen een beetje opgekrikt. Tegen Anderlecht waren we er heel dichtbij. We zouden die lijn nu graag doortrekken en hopelijk na dit weekend op Waasland vier punten voorstaan om zo met een goed gevoel naar de volgende finale toe te leven.”

Teambelang

“Ik vind ik dat de spelers nu procentueel veel meer in hun kansen geloven om het tot een goede einde te brengen dan drie weken geleden. Daar ben ik rotsvast van overtuigd. Plus: we moeten nu vooral denken aan jongens die in functie van de ploeg werken en niet te veel alleen met zichzelf bezig zijn. Het individu moet zich nu schikken naar het teambelang.”

Let's beat them as one. 🟢⚫️ #CerWbe #levecercle

Geplaatst door Cercle Brugge op Vrijdag 26 februari 2021

Continuïteit is een andere factor die belangrijk is. Het is afwachten of Vanderhaeghe vasthoudt aan hetzelfde elftal dat tegen Anderlecht en op Moeskroen goed was voor een vier op zes. (ACR)

De selectie voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren, zaterdag 27 februari om 16.15 uur: Didillon, Bruzzese, Warleson, Vintinho, Bates, Decostere, Pavlovic, Marcelin, Corryn, Biancone, Vanhoutte, Hoggas, Van der Bruggen, Da Silva Lopes, Koshi, Ugbo, Hotic, Musaba, Denkey, Deman.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.