Yves Vanderhaeghe met Cercle Brugge voor cruciaal duel tegen OHL

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Cercle Brugge staat momenteel op een veilige plaats, die felbegeerde zestiende plek die zekerheid geeft aan het behoud. “We hebben het in eigen handen en zijn niet afhankelijk van Moeskroen of Waasland-Beveren. Als we zaterdag de drie punten kunnen grijpen dan denk ik dat we een grote stap richting behoud zetten”, vindt Yves Vanderhaeghe.

De trainer van Cercle wil net als tegen Beerschot in ieder geval de match aanpakken om die te winnen. “Zaterdag was het eerste halfuur zeer goed, tot de rode kaart. Er was de juiste mentaliteit, voetballend vermogen en we konden twee keer scoren. Nadien hebben we er voor gevochten, als ploeg. Met tien was het moeilijker maar de organisatie bleef perfect overeind. De jongens hebben met die belangrijke overwinning ook heel wat vertrouwen opgepikt. Al zijn we er nog niet. Een zekerheid hebben we wel”, rekent de trainer. “Als we de twee resterende matchen winnen zijn we zeker van het behoud. We blijven positief en hopen deze competitie tot een goed einde te kunnen brengen.”

OH Leuven staat momenteel achtste en heeft net als Beerschot bepalende spelers in de rangen, met onder andere Kamal Sowah, Thomas Henry en gewezen Cerclespeler Xavier Mercier. Met de West-Vlamingen Thibault Vlietinck en Mathieu Maertens heeft trainer Marc Brys, voor dit seizoen in beeld bij groen-zwart, nog andere gewezen Cerclespselers in zijn ploegt. Maertens zal er wegens blessure echter niet bij zijn. Op de bank binnen de technische staf wel Bart Van Lancker en Bram Verbist, tevens met een groen-zwart verleden.

Leuven speelt net als Beerschot vooral goed in de omschakeling. Opvallend is hun doelsaldo. 53 doelpunten voor, 54 tegen. De match van enkele weken geleden voor de Belgische beker, die door Cercle in Leuven werd gewonnen, zorgde voor de kentering bij groen-zwart. Dit was de eerste match voor de pas aangeworven Vanderhaeghe, die toen in de tribune plaatsnam. “Er zijn daar een aantal jongens op de voorgrond gekomen die een kans kregen om titularis te worden, zoals Leonardo Da Silva Lopes en Olivier Deman. Zij konden sindsdien elke keer aan de match beginnen.”

Vanderhaeghe dient zaterdag tegen OHL aan zijn ploeg te sleutelen. Guilian Biancone is geschorst en Jean Marcelin is nog niet fit al heeft hij het loopwerk herbegonnen. Donderdag heeft Lopes met wat last aan de hamstrings vroegtijdig de training gestopt. Vrijdagmiddag wordt de zaak in beroep van Dimitar Velkovski behandeld, maar de trainer gaat er vanuit dat hij er zaterdag niet zal bij zijn. “De voorbije week hebben we doelgericht getraind om de posities achterin in te vullen. Tegen morgen is het de bedoeling dat ik weet om wie het gaat.”

De goed ingevallen Alexander Corryn lijkt op links een aangewezen vervanger. Centraal achterin zijn er nog opties en daar is Vanderhaeghe nog niet volledig uit.

In die ziekenboeg is er nog de jonge Thibo Somers die eind februari uitviel met een scheur aan de meniscus.” Zijn revalidatie loop goed al zal hij toch wel een vijftal maanden buiten strijd zijn”, weet de trainer. “Thibo werkt iedere dag keihard. Hij wandelt en steunt ook al een beetje op zijn knie die niet gezwollen zit. Het gaat dus zeker de goede richting uit.”

Cercle Brugge speelt zaterdag 10 april in het Jan Breydelstadion om 16.15 uur tegen OH Leuven. Waasland- Beveren ontmoet de dag nadien KV Kortrijk en op maandagavond speelt Moeskroen tegen Antwerp. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.