Yves Vanderhaeghe keert met Cercle terug naar de Gentse Ghelamco Arena

Yves Vanderhaeghe ziet bij KAA Gent Hein Vanhaezebrouck terug.© foto ACR
Yves Vanderhaeghe ziet bij KAA Gent Hein Vanhaezebrouck terug.© foto ACR
Redactie KW

De trainer van groen-zwart volgde destijds Hein Vanhaezebrouck bij de Buffalo’s op nadat ze eerder bij KV Kortrijk jaren hadden samengewerkt en onder andere de bekerfinale bereikten. Zondagavond zitten ze voor de negentiende keer in de dug-out tegenover elkaar.

Vanderhaeghe trok in die onderlinge duels tegen Vanhaezebrouck het meest aan het langste eind. Een daarvan was dit seizoen op tweede Kerstdag toen hij met KV Kortrijk zijn voormalige leermeester bij Gent met het kleinste verschil kon verschalken. Ook op de tweede speeldag won de huidige trainer van Cercle met zijn vorige werkgever in de Ghelamco Arena.

Het werd toen 1-2 met de winning goal van Hannes Van der Brugge, nu Cercle. Na die nederlaag kreeg de toenmalige Gentse trainer Jess Thorup zijn ontslag. “Het is altijd leuk om tegen een ex-club te winnen”, vindt Vanderhaeghe. “Ik heb dat dit jaar al twee keer gedaan. Hopelijk nu een derde maal, want we kunnen in onze huidige situatie winst zeer goed gebruiken.”

“Gent zal ons onder druk te zetten. We moeten overeind blijven en zelf proberen iets te forceren, vooral tijdens de omschakeling. Ook Gent heeft de punten nodig en dat is eigen aan het beeld van deze competitie. Elke wedstrijd moet nog zwaar betwist worden omdat elke ploeg zo goed als nog in strijd is om iets te halen. Dat komt omdat veel ploegen onder hun niveau hebben gespeeld en dan zie je dat iedereen van iedereen kan winnen. Daarom zal die degradatiestrijd wellicht – al hoop ik voor ons van niet – tot op de laatste speeldag duren.”

Gebrek aan organisatie

De trainer van Cercle keerde tijdens zijn perspraatje nog eens terug op de verloren wedstrijd op de vorige speeldag in Genk. “Bij een gebrek aan organisatie krijg je doelpunten tegen. Ik probeerde dat voor aanvang in de groep te krijgen en toch werden die afspraken niet nageleefd”, zucht de coach.

“Bij het eerste tegendoelpunt stonden spelers niet op hun aangewezen positie. Dat moeten zij zeker oppikken, met de nodige discipline en dat iedereen voldoende corrigeert. Als je als doelman of medespeler ziet dat iemand bij een stilstaande fase niet op de juiste positie staat, dan moet je ingrijpen. De spelers hebben in die zin hun verantwoordelijkheid. Kort daarna stonden we al op een dubbele achterstand, ook wederom door een positionele fout. Daarna deden we het goed, zelfs met tien, maar we verloren die match door de afspraken niet na te leven”, vindt Vanderhaeghe.

Bevrijd voetballen

Na die wedstrijd in Genk moest aanvaller Kévin Denkey opnieuw behandeld worden aan zijn voet, meer bepaald zijn teen. “Ik heb de indruk dat hij daar nu volledig van verlost is, zodat hij op training meer bevrijd kan voetballen om alles honderd procent te doen.”

Hannes Van der Brugge is geschorst voor de wedstrijd bij zijn voormalige ploeg. Andi Koshi werd maandag met succes geopereerd aan de meniscus na aanhoudende klachten en Thibo Somers blijft out met eveneens een meniscusletsel. Dino Hotic had de voorbije week last van een spierletsel maar maakt ondertussen wel deel uit van de selectie. KAA Gent- Cercle Brugge heeft zondag 21 maart om 20.45 uur plaats.

(ACR)

Dit zijn de 21 geselecteerde spelers van Cercle: Didillon, Warleson, Bruzzese, Vitinho, Bates, Decostere, Pavlovic, Velkovski, Marcelin, Corryn, Cassaert, Biancone, Vanhoutte, Hoggas, Dekuyper, Lopes Da Silva, Ugbo, Hotic, Musaba, Denkey, Deman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier