Yves Vanderhaeghe: “Het gevoel om te winnen doet deugd”

© KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge deed donderdagavond wat het moest doen. Zich ten koste van KVK Tienen kwalificeren voor de volgende ronde van de Croky Cup. Zondagnamiddag is The Great Old te gast in het Jan Breydelstadion. Yves Vanderhaeghe hoopt na de bekerwinst, met de steun van de fans, op de eerste drie competitiepunten in eigen huis.

“Het gevoel om te winnen, thuis, doelpunten te scoren en de nul te houden doet ons deugd. Eigenlijk zijn we geslaagd. Dat we niet bij de verrassingen zitten”, vindt de trainer. “Er werden veel spelers gewisseld, zodat ze matchritme konden opdoen. Een bonus voor de ganse groep.”

Dino Hotic viel in de tweede helft in en toonde meteen zijn waarde. “Naar inzet toe, overtuiging, goesting en elke keer de beleving behoort hij als één van de meest ervaren spelers als een voorbeeld voor de anderen”, gaat Vanderhaeghe verder. “Hij geeft nooit op. Zelfs op vrije dagen komt hij naar Cercle. Ik ben dan ook tevreden dat zijn vele inzet en werk loont. Dino is naar zijn betere vorm aan het groeien. Dat zal voor de ganse ploeg merkbaar zijn.”

Vanderhaeghe vond het tevens leuk dat er met Arne Cassaert een centrale verdediger uit Kortemark en iemand uit de eigen jeugd kon scoren. “Arne wordt soms bekeken als de laatste in de rij. Hij heeft zeer veel stappen gezet en weet heel goed wat hij kan en niet kan. Dat is soms de grootste kwaliteit van een voetballer.” Ook Matondo scoorde, zijn eerste. “Laat ons hopen dat er nog veel komen. Met zijn snelheid moet hij voor meer gevaar kunnen zorgen.”

Keeper

In doel kreeg Warleson tegen Tienen een kans en werd hiermee beloond voor zijn goede prestaties op training. Vorig seizoen was het Bruzzese die als keeper in het bekerverhaal aan het werk mocht. Hij was in aanloop naar de match ziek en zo mocht de imposante Braziliaan onder de lat plaatsnemen. “Warleson is einde contract. We willen zien wat hij kan en ik denk dat hij toch potentieel heeft, een alternatief vormt voor de toekomst.”

“Met die beker wordt iedereen betrokken. Volgende maand is er opnieuw een cupmatch en dat is wel leuk om de ganse groep gemotiveerd te houden.” Op bezoek bij KV Mechelen. “Ik had liever thuis gespeeld. Maar er zal daar sowieso veel sfeer zijn.”

Antwerp, de komende tegenstander van Cercle zondagnamiddag, werd uitgeschakeld in de Croky Cup en kon al vier matchen op rij niet winnen. “Het is een ploeg in opbouw, met de vele spelers die ze hebben. Neem daarbij de geblesseerden en zo zijn ze nog niet echt tot een basiselftal gekomen. Met die Europese matchen tussendoor hebben ze toch al redelijk wat gewisseld. Ze maken soms een heel goede beurt, maar er zijn ook momenten waar het iets minder gaat. Als we daar op kunnen inspelen, zit er voor ons misschien iets in”, klinkt de Cercletrainer hoopvol.

Verwacht wordt dat Vanderhaeghe zal teruggrijpen naar zijn ploeg die vorig weekend meer dan verdiend een punt behaalde tegen Standard, met vier achterin. Da Silva Lopes zal in het middenveld wel vervangen worden. Hij is geschorst. Een plaats die kan worden ingevuld door Utkus, die terugkomt uit schorsing, Vanhoutte of Kanouté die de voorbije week met groep meetrainde. Voor Waldo komt de wedstrijd tegen Antwerp nog te vroeg. Uit voorzorg deden Deman en Velkovski het vrijdag iets rustiger op training. Zaterdag sluiten ze opnieuw aan en komen ze dus in aanmerking voor een wedstrijdselectie.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier