Yves Vanderhaeghe en Cercle staan voor cruciale matchen

Yves Vanderhaeghe.© ACR
Yves Vanderhaeghe.© ACR
Redactie KW

Cercle Brugge staat voor een uiterst belangrijk drieluik wil het volgend seizoen zeker zijn van voetbal in 1A. Zondagnamiddag staat de match tegen Beerschot op het programma, daarna volgen OH Leuven thuis en KV Oostende uit. “Ik denk wel dat we met zes punten zeker zijn van het behoud”, klinkt een positieve trainer Yves Vanderhaeghe.

Cercle Brugge heeft in aanloop naar de match tegen Beerschot twee goede weken voorbereiding achter de rug, met onder andere dinsdag een training op het strand van Zeebrugge, met een duurloop, spurten op de duinen en voetballen in het zand. Voordien werden ook twee oefenmatchen ingelast tegen ploegen uit 1B.

“Iedereen kreeg er speelminuten. Over de match tegen Deinze was ik tevreden, met toch wat voetbal tussen de lijnen, iets wat we in de voorbije matchen in de omschakeling toch nu en dan wat gemist hebben. Tegen Club NXT vonden mijn spelers het precies eerder een verplicht nummertje en was de motivatie niet honderd procent”, vindt Vanderhaeghe.

Velkovski

Donderdag op training tekende zo goed als iedereen present. Somers en Koshi werken na hun operatie aan hun revalidatie, Marcelin doet dat individueel en zo krijgt Biancone wellicht een plaats bij de drie centrale verdedigers. Volgens Vanderhaeghe was ook Velkovski op de linkervleugel tegen Deinze een lichtpunt.

Na interlandverplichtingen is Kanouté nog niet terug uit Senegal. Pavlovic, die met Servië onder andere tegen ster Ronaldo voetbalde, kreeg een aangepast programma om vrijdag opnieuw bij de groep aan te sluiten. Deman, terug van een stage met de Belgische beloften en die in een oefenmatch uitviel met hinder aan zijn enkel, was donderdag tevens van de partij.

“Moeten scoren”

Voor de match van zondag is er bij Cercle niemand geschorst. “Dat is wel positief. Er staan er wel enkele met vier gele kaarten”, weet Vanderhaeghe die de resterende drie matchen niet al te veel wil rekenen. “In eerste instantie moeten we een punt goed maken op Moeskroen.”

“Als Waasland-Beveren dan vijf op twaalf pakt, staan ze niet voor ons. We zullen dan wel moeten scoren, want dat was de laatste tijd toch wat minder. We moeten ook durven zeggen dat als we twee keer winnen we er waarschijnlijk in zullen blijven. We hebben het dus nog in eigen handen.”

Stilstaande fases

De eerstkomende tegenstander Beerschot is dit seizoen volgens de Cercletrainer een ploeg met twee gezichten. “Voor nieuwjaar speelden ze altijd om een doelpunt meer te scoren dan hun tegenstander. Nu krijgen ze minder goals tegen en kiezen ze vanuit achterin voor meer zekerheid. Na het vertrek van Losada boekten ze een één op twaalf.”

“Wat hen momenteel goed lukt, is op het juiste moment scoren, ook vooral bij stilstaande fases. Met Tissoudali zijn ze een echte teamspeler kwijt, maar ze hebben er nog, zoals Holzhauser. We zullen niet veel ruimte krijgen”, besluit Vanderhaeghe. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier