Yves Vanderhaeghe (Cercle) nog maar eens op zoek naar puntengewin

© (Foto BELGA)
Redactie KW

De technische staf van Cercle Brugge heeft Standard als de komende tegenstander vooral moeten analyseren tijdens hun laatste wedstrijd. “Door de komst van hun nieuwe coach Elsner zie ik toch een verschil in aanpak” vindt Vanderhaeghe. “Daar zien wij toch mogelijkheden. Voor de motivatie en het geloof binnen de groep hebben we een driepunter nodig.”

“Standard heeft nog niet honderd procent vertrouwen. Ze komen uit een moeilijke periode”, gaat de Cerclecoach verder. “De twijfel is wellicht opnieuw wat toegenomen door op de vorige speeldag tegen OHL in de extra tijd twee punten te verliezen. Ze staan nu niet op hun sterkste. Er zijn wat geblesseerden, zo is Amallah er nog bijgekomen. Elsner zorgt misschien voor een nieuwe motivatie. Maar er zijn mogelijkheden voor ons, om ze pijn te doen.”

De Rouches kunnen zich na de misstap van vorig weekend geen puntenverlies veroorloven. Anderzijds is het van tweede Kerstdag 2010 geleden dat Cercle thuis nog eens won van Standard. “Statistieken zijn er om te doorbreken. Dit moet voor ons nog meer een motivatie zijn. Het klinkt misschien vreemd, maar hoe meer je verliest, hoe dichter de overwinning komt. Het is een felle cliché en ik hoop dat hij waar is”, klinkt de coach.

Cercle mist voorin een speerpunt die per seizoen minstens twaalf tot veertien keer scoort. Vanderhaeghe moet het dit seizoen ook zien te rooien met een jonge groep en vooral het gemis aan ervaring. De helft van zijn spelerskern had voordien nog niet in een eerste klasse gevoetbald.

Jan Boterberg is zaterdagnamiddag aangewezen als scheidsrechter. In aanloop naar Standard kwam de trainer van Cercle nog even terug op het puntenverlies van de voorbije weken. Zowel tegen Union als op Standard ging er volgens hem een fout aan een tegendoelpunt vooraf. “Niemand heeft dat gezien en dat verwondert mij enorm. Er zijn nu zoveel hulpmiddelen en toch slagen ze er niet in om dit naar voor te brengen”, zucht de Cercletrainer. “Ik wil in dergelijke situaties dat er consequent wordt opgetreden. Ik heb deze week aan mijn spelers meegedeeld dat we niet links of rechts excuses moeten zoeken. We zullen het zelf moeten doen. We moeten zelf de resultaten bij elkaar spelen.”

Bij Cercle ontbreekt alvast de Spanjaard Rubio met een enkelblessure. Voor het overige is iedereen fit. Miangue en ook Kanouté komen net als Velkovski opnieuw in aanmerking. Utkus is met vijf gele kaarten geschorst.

Cercle speelt nu in een week tijd overigens drie keer in eigen huis. Donderdag verwacht men Tienen in de zestiende finales voor de Croky Cup, de zondag erop is Antwerp te gast. “Zaterdag tegen Standard en voor die bekermatch is het de bedoeling iedereen aan bod te laten te komen. Vorig seizoen hebben we daar heel wat bonus uitgehaald, waar iedereen speelkansen kreeg. Wie zaterdag niet aan de aftrap verschijnt, gaat misschien wel op donderdag spelen”, besluit Vanderhaeghe. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.