West-Vlaams trio verlengt bij Cercle Brugge

Robbe Decostere (22) uit Kortemark, Charles Vanhoutte (22) uit Kortrijk en Thibo Somers (21) uit Klemskerke stroomden van bij de jeugd van Cercle Brugge door tot in de A-kern.© Cercle
Robbe Decostere (22) uit Kortemark, Charles Vanhoutte (22) uit Kortrijk en Thibo Somers (21) uit Klemskerke stroomden van bij de jeugd van Cercle Brugge door tot in de A-kern.© Cercle
Redactie KW

Robbe Decostere, Charles Vanhoutte en Thibo Somers hebben een nieuwe verbintenis ondertekend bij groen-zwart tot juni 2023.

Robbe Decostere (22) uit Kortemark, Charles Vanhoutte (22) uit Kortrijk en Thibo Somers (21) uit Klemskerke stroomden van bij de jeugd van Cercle Brugge door tot in de A-kern. Vanhoutte, sedert zijn veertiende bij groen-zwart, en Somers kwamen dit seizoen elf keer in actie met de eerste ploeg, Thibo aan zijn veertiende seizoen bij Cercle trof ook een keer raak, zij het mooie goal op KV Mechelen die toen goed was voor winst. Decostere, sedert 2014 bij groen-zwart, stond twaalf keer tussen de lijnen, maar is momenteel tot minstens halfweg januari out met een breuk in het kuitbeen.

Zowel de Decostere als Vanhoutte werden vorig seizoen voor een jaar uitgeleend aan FC Tubize. “Dat we ons contract konden verlengen is een signaal voor de andere jeugdspelers, dat als je hard werkt je er ook voor beloond wordt”, aldus de Decostere. “Dit betekent zeer veel voor mij, maar ook voor de vele vrijwilligers en de velen die zich binnen de jeugdwerking van Cercle dagelijks inzetten”, vult Thibo aan.

Vertrouwen is groot

Het vertrouwen in de drie jongeren is groot en daarom verlengde Cercle hun contract. Technisch directeur Carlos Avina: “Charles, Thibo en Robbe zijn niet alleen op-en-top jeugdtalenten, zij weerspiegelen ook het Cercle DNA en dragen de groen-zwarte waarden diep in zich. Het trio beschikt uiteraard over talent als voetballer maar het zijn ook harde werkers. Ze hebben tevens een goede mentaliteit. Met zijn drieën zijn ze een rolmodel voor al onze jeugdspelers en we zijn dan ook heel erg blij dat ze niet alleen het heden van Cercle vertegenwoordigen, maar zeker en vast ook de toekomst.”

(ACR/ Foto Cercle Brugge)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.