West-Vlaams duel tussen Zulte Waregem en Oostende uitgesteld: acht coronabesmettingen bij Essevee

In de heenronde troffen KV Oostende en Zulte Waregem elkaar eind augustus. © Belga
Redactie KW

Het duel tussen SV Zulte Waregem en KV Oostende van komende zaterdag gaat niet door. Het coronavirus trof de kleedkamer van Essevee.

“Door een te hoog aantal covidbesmettingen bij Zulte Waregem gaat de wedstrijd niet door”, klinkt het bij de rood-groenen. Acht spelers van Zulte Waregem, onder wie drie doelmannen, hebben bij de meest recente testen positief getest op het coronavirus.

Positieve coronagevallen

De eerste speeldag van na de winterbreak wordt er een zonder een West-Vlaamse derby. Zulte Waregem heeft te veel positieve coronagevallen om wedstrijdfit te zijn.

Wedstrijden worden in onze hoogste voetbalafdeling automatisch verplaatst wanneer er 7 spelers (die 30% van de totale tijd in actie kwamen) positief testen. Essevee maakt als eerste gebruik van die regel.

“Het voorstel dat Essevee indiende bij de kalendermanager voor uitstel van deze competitiewedstrijd voldeed aan de voorwaarden van de Pro League, met een afgelasting tot gevolg. Er wordt zo snel mogelijk een nieuwe datum bekendgemaakt”, lezen we op de clubwebsite. De wedstrijd wordt verplaatst naar een voorlopig onbekende datum.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.