Waasland-Beveren verliest op de valreep van Kortrijk

Zinho Gano viert zijn doelpunt.© (Foto BELGA)

Het lot van Waasland-Beveren lijkt bezegeld. De rode lantaarn in de Jupiler Pro League verloor zondag op de 33e en voorlaatste speeldag in een absolute spektakelwedstrijd met 3-4 van Kortrijk. Als Moeskroen maandag minstens een punt pakt tegen Antwerp, is Waasland-Beveren zeker van de degradatie. Kortrijk is dankzij de zege op de Freethiel ook mathematisch zeker van het behoud.

Het duel op de Freethiel begon dramatisch voor de thuisploeg. Gano, een ex-speler van Waasland-Beveren, profiteerde al na drie minuten van een foutje in de Beverse defensie en zette de 0-1 op het bord. Waasland-Beveren vocht voor wat het waard was en kwam na zeventien minuten verdiend langszij. Kortrijk-doelman Ilic pareerde op een hoekschop eerst nog de kopbal van Vukotic, maar had geen verhaal op de rebound van Frey, 1-1. Er kwamen kansen aan beide zijden, vooral Gano toonde zich erg bedrijvig. Op slag van rust viel de derde goal aan Beverse zijde. Frey kopte zijn tweede van de middag snoeihard voorbij Ilic.

Na rust kwam Kortrijk snel opnieuw langszij. De Sart (49.) rondde een ingestudeerd nummertje van de bezoekers feilloos af, 2-2. Kortrijk had de wind in de zeilen en kreeg vlak voor het uur – na een tussenkomst van de VAR – nog een strafschop. Selemani werd in de zestien aangetikt door Schoonbaert en de Comorees zette de elfmeter zelf om, 2-3. Waasland-Beveren ging in de slotfase all-in en leek daar in blessuretijd voor beloond te worden. De VAR gunde de thuisploeg drie minuten in blessuretijd ook een penalty, na een haakfout op Efford. Frey knalde de 3-3 op het bord, zijn hattrick was compleet. In de resterende minuten gingen de Leeuwen nog vol voor de zege, maar het kreeg het deksel op de neus. Er kwam ruimte achterin en daarvan profiteerde Selemani. Hij legde zes minuten in de toegevoegde tijd met zijn tweede van de middag de 3-4 eindstand vast.

Eerder zondag was er de 4-0 derbyzege van Racing Genk tegen STVV. Later zondag is er de topper Anderlecht-Club Brugge (om 18u15) en Beerschot-Oostende (om 20u45). Maandag (om 20u45) sluiten Moeskroen en Antwerp de 33e speeldag af.