Vossen valt geblesseerd uit tijdens eerste oefenwedstrijd

© (Foto BELGA)

Woensdagavond trapte SV Zulte Waregem hun seizoen af met een oefenwedstrijd tegen KSV Oudenaarde. De match eindigde in een 2-4 overwinning voor Essevee tegen een jeugdige tegenstander. Oudenaarde wordt gecoacht door ex-speler Stefan Leleu.

Na nog geen drie minuten was het al prijs voor Oudenaarde. Olivier Verstraete werd de diepte ingestuurd en maakte het koelbloedig af. Essevee speelde vrij matig in de eerste helft en dit resulteerde in een tweede tegendoelpunt deze keer door Verspeeten, 2-0.

In de tweede helft bracht Francky Dury elf nieuwe namen en dit had meteen zijn effect. Testspeler Jesaja Herrmann (Wolfsburg) trapte in de 58ste minuut de 2-1 binnen en deed dit trucje opnieuw zeven minuten later, 2-2. Een domper was dat Jelle Vossen het veld moest verlaten na enkele overtredingen op hem. “We hopen vooral dat de blessure van Jelle meevalt”, besloot Francky Dury na afloop.

Met de nieuwe aanwinst, Vigen, lijkt Essevee zijn nieuwe draaischijf gevonden te hebben. Hij speelde de bal vlot naar zijn teammaten en probeerde ook de keeper te overdribbelen. In de 73ste minuut ging De Buyser door en werd neergelegd in het strafschop gebied, resultaat was penalty. Omar Govea zette dit om en De Buyser zorgde één minuut voor tijd nog voor de 2-4.

400 supporters woonden deze wedstrijd bij. De volgende oefenwedstrijd van SV Zulte Waregem staat gepland op zaterdag en gaat door in Ingelmunster. Tegenstander van dienst is nieuwkomer in de Jupiler Pro League, Union Sint-Gilles.