Voormalig Tunesisch international Radhi Jaïdi bij Cercle Brugge

Paul Mitchell, bevoegd voor het sportieve beleid bij AS Monaco, heeft Radhi Jaïdi toegevoegd aan de technische staf van groen-zwart. Hij wordt assistent van hoofdcoach Yves Vanderhaeghe.

Radhi Jaïdi. (Foto Facebook)
Radhi Jaïdi. (Foto Facebook)

Radhi Jaïdi (45) is een voormalig voetballer uit Tunesië, als een centrale verdediger. Tussen 1996 en 2009 was hij goed voor 105 internationale caps voor zijn land, waarin hij zeven keer scoorde. Tijdens de Africa Cup fungeerde hij in 2008 als aanvoerder.

Zijn laatste club was het Engelse Southampton FC waar hij zijn loopbaan in 2012 beëindigde. Hij bleef nog een aantal jaren bij die club en kreeg er onder leiding van Paull Mitchell, toen hoofdscout, een internationale rol.

Carrière als coach

Daarvoor voetbalde Jaïdi voornamelijk in Engeland bij Bolton en Birgmingham. Als trainer ging hij halfweg 2014 aan de slag assistent bij de U21 van Southampton en later bij diezelfde club als hoofdcoach bij de U23. In november 2019 trok hij voor een jaar naar de VS en werd hij trainer in Connecticut in de USL Championship bij Hartford Athletic.

Jaïdi is ondertussen in Brugge en verblijft nu in quarantaine. Binnen een dag of tien vervoegt hij de technische staf van Cercle, onder leiding van hoofdtrainer Yves Vanderhaeghe, bijgestaan door Thomas Buffel, keeperstrainer Dany Verlinden en Jimmy De Wulf en Wouter Artz als link naar de eigen beloften.

Zoeken naar Vlaamse CEO

Cercle Brugge is ondertussen na het stopzetten van de samenwerking met Marc Vanmaele als algemeen coördinator volop bezig met een zoektocht naar een Vlaamse CEO die er alles aanstuurt: de administratieve werking, het financiële, de jeugd, etc. Dit zal in overleg gebeuren met AS Monaco. Ondertussen is er binnen de werking op het secretariaat voldoende mankracht, onder leiding van CFO Luca Militti. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.