Vigen nieuwe middenvelder bij SV Zulte Waregem

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Lasse Vigen (26) tekent een tweejarig contract met een optie op een extra jaar bij Essevee. De Deense middenvelder kwam in eigen land uit voor landskampioen Brøndby IF en komt transfervrij over van de Deense club. Doordat Omar Govea de club nog lijkt te vertrekken, kiest SV Zulte Waregem voor een verse kracht.

Vigen kwam in de jeugd uit voor FC Midtjylland en Esbjerg fB, maar zette al snel de oversteek naar Engeland. Daar speelde hij voor Fulham en Burton Albion om erna terug te keren naar eigen land bij Brøndby IF.

Afgelopen seizoen speelde hij 29 wedstrijden waarin hij vier keer trefzeker was en drie beslissende passes gaf. Zijn seizoen werd bekroond met het Deense kampioenschap.

“Ik wil me nu vooral focussen op de voorbereiding en me, zo goed als mogelijk, inwerken bij het team”, vertelt Lasse. “Nadien is het tijd om de ploeg te helpen zoveel mogelijk te winnen.”

“De gesprekken met Lasse startten al vier maanden terug. Omwille van de vele interesse voor hem was dit geen eenvoudig dossier”, vertelt Eddy Cordier. “Lasse is iemand die weet wat hij wil en is een ideale mix van ervaring, talent en gedrevenheid.”

De 26-jarige middenvelder kwam ook uit voor diverse Deense nationale jeugdselecties, maar nog niet voor de hoofdmacht. Hij debuteerde in 2013 voor het Deense U21. Vigen nam met Denemarken deel aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Bij dat toernooi verloor het Deense elftal in de kwartfinale met 2-0 van de latere winnaar van de bronzen medaille, Nigeria. (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.