Verrassing van formaat: Yves Vanderhaeghe wordt (opnieuw) trainer van KVO

© KVO
Redactie KW

Van een verrassing gesproken: Yves Vanderhaeghe keert met onmiddellijke ingang terug naar KV Oostende en wordt er hoofdtrainer tot eind dit seizoen. Hij zit zaterdagavond al op de bank tegen KV Mechelen. De oefenmeester werkte al aan de kust tussen 2015 en 2017.

De opvolger van Alexander Blessin, die op 19 januari naar het Italiaanse Genua trok, is bekend. Het is geen bekende van de Red Bull-voetbalschool, wél een vertrouwd gezicht in de vaderlandse competitie: Yves Vanderhaeghe (52).

Eerste Europese campagne

“Yves kent de competitie, de club en is een goede trainer én people manager die het maximale uit spelers kan halen”, motiveert KVO de aanstelling. “Hij is natuurlijk een oude bekende voor KVO en leidde de club tussen 2015 en 2017 naar de bekerfinale en de eerste Europese campagne ooit tegen Marseille.”

“We hebben Yves nauw gevolgd, omdat we erg onder de indruk waren van de manier waarop Cercle onder hem speelde”, legt executive president Gauthier Ganaye uit.

“Zijn teams zijn altijd zeer goed gestructureerd en defensief georganiseerd, maar hebben ook de vrijheid in het offensieve. In zijn meest recente ervaring bij Cercle was hun pressing vrij gelijkaardig aan de onze. Naar onze mening zijn de resultaten die ze nu behalen het directe gevolg van zijn goede werk.”

Bij KVO redeneren ze dat zijn recente werk in de Jupiler Pro League ervoor zorgt dat Vanderhaeghe meteen aan de slag kan. “Hij kent álle clubs, inclusief de onze. Ik was echt onder de indruk hoe goed hij een inschatting kon maken van onze spelers en hun kwaliteiten”, aldus nog Ganaye.

“Ik besef ook wel dat hij op één dag niet veel kan veranderen, maar hij zal wel al zijn eigen accenten leggen voor de wedstrijd van zaterdag op KV Mechelen.”

Markus Pflanz weer assistent

Yves Vanderhaeghe ondertekende een contract tot en met het einde van dit seizoen. “Continuïteit binnen een club is belangrijk en daarom ook blijft de huidige staf aan boord.”

Markus Pflanz wordt weer assistent, al is het niet uitgesloten dat Vanderhaeghe op termijn ook nog een assistent meeneemt. “We willen ook niet om de zes maanden van trainer veranderen en daarom zullen we na het seizoen de situatie evolueren en desgevallend verdergaan met Yves als trainer”, besluit Ganaye. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.