Veiling ter ere van Berrier levert veel geld op

© (Foto Essevee)
Redactie KW

Op speeldag zes in de Jupiler Pro League namen KV Oostende en SV Zulte Waregem het tegen elkaar op in speciale shirts ter nagedachtenis van Franck Berrier.

De spelersnamen werden bij beide teams vervangen door ‘BERRIER’ omwille van zijn overlijden. Ten voordele van het goede doel werden de wedstrijdshirts geveild. Aan de kant van Essevee bracht dit 2.849 euro op, maar de spelersgroep verhoogde dit naar 5.000 euro.

Een week lang konden supporters bieden op hun favoriete spelerstruitje. Het shirt van Jelle Vossen (280 euro) werd verkocht voor het hoogste bedrag. In die match scoorde hij trouwens tweemaal. In totaal leverde de veiling 2.849 euro op. Het bedrag dient enerzijds als investering in EHBO-opleidingen voor medewerkers, vrijwilligers en jeugdspelers van Essevee. Anderzijds gaat een deel van de opbrengst naar vzw Hartekinderen.

De spelersgroep van Zulte Waregem verhoogde het ingezamelde bedrag naar 5.000 euro. “Als spelersgroep dragen we graag ons steentje bij tot dit initiatief. De juiste opleiding is van cruciaal belang om correct te handelen bij noodsituaties op en naast het veld”, aldus David Hubert. “Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat hartpatiënten en hun familie de juiste ondersteuning krijgen via vzw Hartekinderen.” (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.