Vanderhaeghe kreeg van zijn spelers evenveel als Dury

Yves Vanderhaeghe. © (Foto BELGA)
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Twee West-Vlaamse trainers zwaar onder druk, afgelopen weekend.

Francky Dury overleefde in Waregem – al verhitten de ‘Dury buiten’- acties van de harde kern van Essevee wel zeer onfatsoenlijk de situatie. Zwarte rook, spandoeken ‘Van Hero tot Zero’… ze speelden zwaar op de man. Verdient Dury niet, de 2-1 zege tegen de leider en de openlijk steun van zijn spelers achteraf, aanvoerder Laurens De Bock op kop, waren zijn zoete wraak. De terugkeer van De Bock en de keuzes voor Seck en Kutesa waren opstekers en de gok om Dompé achter de hand te houden viel (gelukkig voor Dury) goed uit, daar kan een mens weer verder mee. Voorlopig dus weer enige rust aan de Gaverbeek, met deze groep zal Essevee heus wel uit de degradatiestrijd blijven.

Met deze groep zal Essevee heus wel uit de degradatiestrijd blijven

Dan is de situatie van Yves Vanderhaeghe niet minder hachelijk geworden. Wat een ellende voor de coach: een bijzonder fel Cercle – ook zij speelden voor de coach – was beter dan KVO en kwam verdiend op voorsprong maar ging finaal in de slotfase op twee standaardsituaties weer onderuit. Met frustraties bij Vanderhaeghe die de tweede goal aanvocht bovenop. Wat moeten de bazen in Monaco daar mee? Verder kijken dan die 2-1, zien dat het hoegenaamd niet op is tussen coach en spelersgroep én Vanderhaeghe verder vertrouwen geven, hij zal wel een keer het geluk dat Blessin zaterdag had, aan zijn kant krijgen zeker? Dat de winnende coach achteraf zei dat hij Cercle benijdde om hun inzet, kunnen de Monegasken daar wat mee? Ook de keuzes van Vanderhaeghe voor ondermeer Somers en Van Der Bruggen bleken terecht, indien Cercle defensief niet langer zo’n noodlottige fouten meer maakt (kan de coach daar veel aan doen?), krijgt Vanderhaeghe het ook wel weer recht. Cercle heeft geen overschot aan kwaliteit – en daar kan de coach niets aan doen – maar heeft niet minder kwaliteit dan pakweg KV Oostende, heeft voldoende om van plaats 17 weg te blijven.

Maar nu tijd om reikhalzend uit te kijken naar Club-Manchester City, zo cruciaal voor het razend ambitieuze Club. Hamvraag: start Club met Vormer? Wij denken het niet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.