Trots overheerst bij Club na mooie Champions League-campagne

Club-coach is trots op de prestaties van zijn team in deze Champions League-campagne.©ALBERTO LINGRIA REUTERS
Club-coach is trots op de prestaties van zijn team in deze Champions League-campagne.©ALBERTO LINGRIA REUTERS
Redactie KW

Club Brugge moest bijna een hele wedstrijd lang achtervolgen maar in een dolle slotfase liep het ei zo na met de drie punten weg uit Lazio. De knal van De Ketelaere in blessuretijd spatte uiteen op de onderkant van de lat. Twee centimeter was het verschil tussen de Champions League en de Europa League. Simon Mignolet was getuige van een spectaculaire wedstrijd.

“We begonnen niet goed aan de wedstrijd”, opent de doelman die in de absolute slotfase zelf mee op zoek ging naar het winnende doelpunt. “We komen snel achter maar komen onmiddellijk terug. Dan volgt er een domme fout. Na de rode kaart was het zaak om aan de rust de kopjes omhoog te houden. In de eerste plaats wil je dan niet afgaan maar in tweede instantie weet je maar nooit.”

“Na die 2-2 zijn ze beginnen beven. We zijn er heel dichtbij geweest, zelfs met tien nog. We hebben er alles aan gedaan, zelfs met de nodige risico’s. Het is spijtig maar we hebben getoond waar Club Brugge voor staat. We haalden zes punten tegen Zenit, twee keer niet verloren tegen Lazio.”

We zetten een stap vooruit in vergelijking met de campagne van vorig jaar. Ik had bij de loting gezegd dat het er tot de laatste wedstrijd om zou spannen, het was zelfs tot de laatste seconde. Het is vooral een goede ervaring voor onze jongeren, zij zullen hier veel uit leren.”

Trots overheerst

Coach Clement hinkte op twee gedachten. “Enerzijds is er teleurstelling omdat we er zo dichtbij waren en omdat we fouten hebben gemaakt die niet nodig waren. Maar wat heel hard overheerst, is trots. Trots naar mijn spelers toe, allemaal. De manier van strijden met een groot hart, vechten, een positieve ingesteldheid, blijven aanvallen en blijven pressen, ook met tien man. We zijn op 1 of 2 centimeter van een heroïsche prestatie geëindigd. Trots overheerst zeker en vast.”

Er werd ook nog even nagekaart over het rode karton voor Sobol. Deli stond klaar om Sobol te vervangen maar Sobol kreeg zijn tweede gele kaart net voor hij gewisseld kon worden. “Er was een probleem met de scheidsrechter om de wissel sneller te doen”, verduidelijkt Clement.

“Het was cruciaal voor ons. Je doet dat niet graag, een speler voor de rust vervangen maar het was het moment. Helaas ging de wissel te traag. Ik koos ervoor om Lang eraf te halen en in een 4-4-1 te spelen. De Ketelaere is sterker in het bijhouden van ballen en vandaar de keuze voor Lang. Noa begreep dit ook.”

Blijven groeien

Clement ziet zijn ploeg in de toekomst nog verder groeien op dit niveau. “We missen nog een beetje ervaring op dit niveau. Als je ziet vanwaar we komen, de groep is evolutie aan het maken. Zowel De Ketelaere, Diatta en Kossounou zijn al gegroeid. Niet enkel de jonge spelers maar ook de ouderen rondom hen hebben deze campagne gepresteerd.”

“We zetten stappen vooruit, Rome is ook niet op één dag gebouwd. We halen het meeste punten ooit in de geschiedenis van Club Brugge in de groepsfase. Je ziet ook de progressie in vergelijking met vorig jaar: meer punten, meer de bal gehad.”

“Als we deze mentaliteit blijven tonen in de volgende weken, maanden en jaren zal Club alleen maar beter worden. Laat ons vooral trots zijn en niet alleen denken dat het nog beter had gekund. We hebben hele mooie dingen getoond tegen drie clubs met een groter budget.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.