Transferrapport Cercle: Ganvoula voor slechts 9 matchen?

Silvère Ganvoula. © (Foto BELGA)
Redactie KW

De transfermarkt van de wintermercato is gesloten. Onze clubwatchers kijken wat de West-Vlaamse clubs deden en maken ook een prognose voor het eindklassement van de Jupiler Pro League.

Positief

De jongeren Arne Cassaert en Wolf Ackx worden tot eind dit seizoen uitgeleend aan R. Knokke FC in eerste nationale om daar verder te rijpen. Cassaert kan terugkeren naar Cercle. Hij heeft er nog een contract. Ackx kan er een optie voorleggen om zijn verbintenis eventueel te verlengen. De Spanjaarden Waldo Rubio en Alex Millan zijn er niet meer bij. De eerste revalideert in zijn land, de tweede trok naar Union. Aan het disciplinaire verhaal van Kylian Hazard kwam (tijdelijk) een einde dankzij de interesse van RWDM. Serge-Philippe Raux-Yao gaat opnieuw definitief in Frankrijk voetballen. De kern werd dus ferm uitgedund.

Negatief

Enkel Silvère Ganvoula werd als bijkomende aanvaller in huis gehaald. Zij het zonder aankoopoptie, wat hij van zijn makelaar moest vernemen. Vreemd om op die manier een speler aan te trekken die misschien slechts negen matchen kan of zal meedoen.

Prognose

Tussen een 8ste en 10de plaats. Hiermee zou de doelstelling bereikt zijn. Nu Cercle bijna zo goed als zeker is van het behoud, waren er geen (paniek)aankopen vereist. Toekomstgericht werd echter niemand aangetrokken. Er volgt nog een zwaar programma. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.